post

 

Net voor het grote regenseizoen begon organiseerde de jeugd van MWC voor de 6-de keer het Maastrichtse Schoolroeikampioenschap. Dit jaar waren alle scholen van Maastricht (Porta Mosana College, Sint Maartenscollege, Bernhard Lievegoed School en het United World College) met minimaal 1 team vertegenwoordigd. Net als bij het prominentenroeien voor de volwassenen waren de jeugdroeiers onervaren en zijn zij tijdens 3 trainingslessen door MWC jeugdleden voorbereid op de wedstrijd. Bij het UWC ging zelfs een team van leraren van start. De wedstrijden waren spannend vooral om dat na 3 trainingslessen de jeugdroeiers de techniek nog niet altijd goed onder de knie hebben. In een spannende finale kon dit jaar het team van de Bernhard Lievegoed School met stuurman Mees Olthoff de race winnen. De leraren van het UWC moesten het af laten weten in de wedstrijd tegen hun scholieren. Aart Jan Vrijlandt heeft namens het MWC bestuur niet zonder plezier – er waren heel wat jonge dames en heren te kussen – na afloop van de wedstrijden iedereen gefeliciteerd met hun succes.

 

Het Maastrichtse Schoolroeikampioenschap had veel bezoek van ouders en ook leraren. De jeugd wist van de roeiwedstrijden een bruisend feest te maken. Iedereen was verheugd over het leuke evenement en de gezellige sfeer. Zeker de moeite waard om het volgend jaar nog een keer te organiseren. Misschien kunnen wij dan nog meer leraren overtuigen aan de wedstrijd mee te doen. In elk geval zijn enkele scholieren na dit evenement ook de reguliere jeugdtraining nog komen bezoeken.

 

Bij de organisatie van het MSK kon het team van jeugdcoaches en –instructeurs dit jaar rekenen op de daadkrachtige ondersteuning van Troy Daenen. Annabel Zwarts, Charlotte Menten, Youri Thuis, Mees Olthoff, Hilmar Verbeek en Frédéric Nelissen wisten hun medescholieren voortreffelijk te trainen en tijdens de wedstrijden te sturen. Hartelijk dank ook aan Chrétiën Boelen, Frank de Jong en Chrit Passau voor de voorbereiding van de wedstrijdbaan. Dank ook aan Nina Hellegers, Ine Spee, Liesbeth vd Ploeg voor de ondersteuning bij de bardienst. En als altijd stond René Bemelmans weer klaar met vlaai en broodjes. Voor bezoekers, scholieren en jeugdleden was het Maastrichtse Schoolroeikampioenschap weer een geweldige gebeurtenis!

IMG_1391 IMG_1390 IMG_1384 IMG_1383 IMG_1381 IMG_1380 IMG_1378 IMG_1375 IMG_1367 IMG_1362 IMG_1355 IMG_1351 IMG_1196 IMG_1164 IMG_1161