Jaarlijks wordt op de vrijdag(nacht) en zaterdag na Hemelvaart de vermaarde Elfsteden Roei Marathon gehouden. In 2016 zal deze op 6 en 7 mei plaats vinden.

Naar verwachting maken, net als voorgaande jaren, zo’n honderd binnen- en buitenlandse estafette- en integraalroeiers hun opwachting om de kleine 210 kilometer als snelste af te leggen. 

De tocht

De start is op vrijdagavond 20.00 uur in de Leeuwarder Prinsentuin. Achtereenvolgens vertrekken de wedstrijdroeiers, de mixed teams en de damesteams. Als laatste varen de roeiers van de buitencategorie(ën) en de toerroeiers richting Dokkum. De winnende ploeg finisht op zaterdag, rond 13.15 uur, bij het clubhuis van organisator LRV Wetterwille, aan de Leeuwarder Froskepôlle.

Toeschouwers en volgers kunnen hun helden vrijdagavond in Leeuwarden, Bartlehiem en Dokkum aanmoedigen. Rond zonsopgang passeren de snelste C2’s Sloten om vervolgens via Balk, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Berlikum de meet in Leeuwarden te passeren. 

IMG_7882

Kosten MWC

De deelnemersbijdrage voor de roeiers en sturen ligt rond de €200. Voor de chauffeurs bedraagt dit €50. Bij de eventuele deelname door jeugdleden zal de deelnemersbijdrage worden aangepast.

Ergometerschema

Er is een trainingsschema voor de ergometer opgesteld. Deze opzet is gemaakt door Peter Vos en Martijn van der Reis en is bedoeld als leidraad voor trainingen op de ergometer in de komende maanden. Het schema gaat uit van een 15 tal weken (2 maal per week) met een 3-weekse cyclus van licht naar zwaar en is erop gericht het duurvermogen tijdens de winterperiode op peil te houden zodat de watertraining medio maart goed opgepakt kan worden.

Het schema is als bijlage  toegevoegd: Trainingschema ESR 2014

Voor vragen over de ERM 2016 kan je terecht bij Aart Jan Vrijlandt en Heidi Maurer, organisatoren van de wedstrijd dit jaar. Stuur een e-mail

IMAG2052