Na een kort ziektebed is Clive Lawrence op woensdagochtend 19 juli helaas overleden.

Velen kennen Clive als levensgenieter die het Maastrichtse Joie de Vivre als geen ander heeft weten te omarmen. Als echte waterliefhebber voelde Clive zich op MWC helemaal op zijn plek. Als instructeur en met zijn achtergrond in het leger heeft Clive met zijn “niet lullen maar roeien-mentaliteit” veel goede roeiers en stuurlui opgeleid, en ook tijdens de derde helft met een wijntje op het terras gaf hij altijd het goede voorbeeld. Clive genoot van goed eten, lekkere wijn en champagne, en deed niets liever dan die dingen te delen met vrienden, het liefst in de vorm van met wijn overgoten etentjes in zijn mooie tuin. Met zijn Britse gevoel voor humor, daadkracht, mooie verhalen en altijd vrolijke persoonlijkheid wist Clive als geen ander overal een feestje van te maken en mensen aan zich te binden.

Hoe veel en hoe sterk hij mensen aan zich wist te binden is duidelijk geworden door de grote groep mensen die hem in de laatste maanden bijstonden, en die op het eind zelfs 24 uur per dag aanwezig waren in het ziekenhuis om hem bij te staan.

Clive, je zult verschrikkelijk gemist worden, maar elke bubbel in elk glas champagne zal een herinnering zijn aan jou.

 


Namens de familie, de dochter onderstaande toevoeging over de afscheidsplechtigheden:

 I just wanted to let you know, Walpot will be dads funeral home and I have arranged a viewing for those of you that want to see him for this Sunday at 17.30 to 18.30 in the Walmot crematorium in Eijsden. Its looking more likely the funeral ceremony will be on 3rd August now, but still waiting for final confirmation. We are hoping to hold it at Kasteel de Hoogenweerth on the river in the afternoon but this is also still to be confirmed. I should have confirmation by tomorrow (dd 21-7-17).

Ik wilde laten weten dat  de begrafenis vanuit Walpot in Eijsden zal plaatsvinden en ik heb een afspraak gemaakt voor diegenen onder u die deze zondag om 17:30 tot 18:30 in het Walmot-crematorium in Eijsden hem nog willen zien. Het is waarschijnlijk dat de begrafenisceremonie op 3 augustus plaatsvindt, maar we wachten nog steeds op de definitieve bevestiging. We hopen het in de namiddag op Kasteel de Hoogenweerth aan de rivier te organiseren, ook dit wordt nog bevestigd. Ik verwacht morgen een bevestiging (dd 21-7-17)

Update dd 26/7/17: De uitvaart van Clive Lawrence zal plaats vinden op donderdag 3 augustus om 14:00 uur in Kasteel de Hoogenweerth te Maastricht, gevolgd door een samenzijn bij Sofa.