De roei-instructie heeft als doel om leden (beter) te leren roeien. Tegelijkertijd wordt de integratie van leden in de vereniging bevorderd. De roei-instructie wordt door eigen leden op vrijwillige basis verzorgd. Leden mogen bij MWC alleen roeien in boten waarvoor zij zijn gebrevetteerd.

Instructie wordt gegeven op doordeweekse ochtenden (vooral “Roeiers leeftijd 50+”) en avonden (vooral “Roeiers leeftijd 20 tot 40+”). Nieuwe leden met weinig of geen roei-ervaring kunnen in het voorjaar starten met instructie, mits er voldoende plaats is. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk leren roeien, om daarna de roeistijl te blijven verbeteren. Er wordt instructie gegeven voor:

  • het C-brevet: beginselen van de roeihaal, in een gestuurde C-dubbelvier, C-dubbeltwee of wherry
  • het Stuurbrevet
  • het B-brevet: verdere verfijning van de roeihaal, in de C-dubbelvier, C-dubbeltwee en C-één
  • het A-brevet: roeien in glad materiaal

Voor meer informatie over roei-instructie kunt u ook contact opnemen met de instructiecommissie.

Op deze pagina wordt beschreven welk brevet vereist is om in onze boten te mogen roeien.

Nagestreefd wordt, dat een nieuw roeilid in het jaar van aanmelding zijn C- en Stuurbrevet haalt. Immers alleen met Stuurbrevet mag zonder begeleiding van een instructeur geroeid worden.

Op deze website staat een overzicht van oefeningen voor het verbeteren van de roei techniek voor beginnende tot gevordere roeiers

Boten en brevetten; Zoals je waarschijnlijk al weet ben je gerechtigd tot het roeien in een boot van een bepaalde klasse als je in die klasse bent afgeroeid.
De pagina De botenvloot geeft in het verlengde van artikel 1 van het roeireglement aan, welke boten tot welke klasse behoren. Per klasse is aangegeven welke boten voor het geven van roei-instructie gebruikt kunnen worden. Mocht je het niet weten, kijk dan gauw op De botenvloot.