Op zaterdag 24 juni organiseerde de Royal Centre Nautique de Visé (RCNV) voor de tiende keer hun jaarlijkse wedstrijd, de Handicap International de Visé. Alle tien keren was ook MWC present, dit jaar met 19 deelnemers in 5 boten.

Rond 3 uur was de start in handicapvolgorde vanaf het clubhuis op het idylische eiland (Ile Robinson) in de Maas voor de race over zo’n 6.500 meter.


De veteranen heren 4+ in de Visarend leverde een knappe prestatie door de wedstrijd heren 4+ in de Grote Jager net voor te blijven. De Visarend passeerde als achtste en als eerste MWC-boot de finishlijn, zo’n twee bootlengtes voor de Grote Jager die als negende eindigde. Als 21e en als 3e MWC boot ging de Stormvogel (heren dubbeltwee) over de finish. Op de 35e plaats eindigde de dames 4+ in de Willet en de MWC-rij werd gesloten door de gemengde dubbeltwee in de Lepelaar op de 43e plaats.

Plaats Startnummer

Boot

Bemanning Finishtijd (vaartijd zonder handicap)
8e 13 Visarend Vester Janssen, Hein Schreuder, Peter Jansen, René Bemelmans en Arjen Klop (stuur) 37:24 (30:59)
9e 35 Grote Jager Hans Kroon, Max Cramwinkel, Gabriel Taban, Murk Muller, Caro de Gaay (stuur) 37:29 (28:44)
21e 37 Stormvogel Hans Thijs, Bert Lejeune 40:20 (31:15)
35e 20 Willet Heide Maurer, Miriam Micuda, Thera Dieleman, Mechteld Jansen Vero v.d. Velden (stuur) 41:47 (34:27)
43e 23 Lepelaar René Noorenburg, Sandra Adriaens 44:11 (36:41)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals altijd in Visé was er ook na afloop nog een gezellige ambiance. Bij de prijsuitreiking ontving elke deelnemer aan deze jubileumversie als aandenken een (steek/ring)sleuteltje 10 aan een touwtje.

Een deel van de MWC’ers genoot vervolgens nog van de uitstekende BBQ die traditiegetrouw deel uitmaakt van dit roeifeestje.

Bij deze als vast de oproep om volgend jaar bij de elfde (Alaaf) editie van de Handicap International de Visé met nog meer boten en roeiers van MWC aanwezig te zijn bij onze buurclub!

Redacteur ter plaatse: Peter Jansen                Fotografe ter plaatse: Susan Lenaerts