post

Tijdens hun grote roeitocht in en rond Berlin was de MWC jeugd te gast bij de Berliner Ruder Club. De BRC is de oudste en met o.a. 2 winnaars van een gouden medaille bij de Olympische spelen dit jaar in Rio de meest prestigieuze roeiverening in Berlijn.

Na een lange roeidag met een lunch- en zwempauze op een eiland in de Wannsee werd de MWC jeugd bij de BRC met open armen en met een verrassing ontvangen. Om 17.00 uur begon de jeugdtraining en de MWC roeiers stapten samen met BRC jeugdleden in een Empacher acht voor een trainingsrondje. En niet zomaar een rondje. De tocht ging over de mooiste meren langs prachtige huizen en kastelen. De 15 km hebben de roeiers met een goede prestatie binnen 1 uur en een kwartier inclusief een pauze kunnen afsluiten. Terug op het clubhuis kwam mevrouw Göppl met een groot bord spaghetti en een “1-2-3” drankje om dorst en honger van onze jeugdleden te stillen. Tijdens het eten in de Kaiserzaal was het gezellig napraten met enkele coaches van de BRC. Deze waren onder de indruk van de roeitechniek van onze jeugdleden. De volgende dag konden wij met een prachtige tourtocht in Potsdam afsluiten. Voor velen was deze tocht de mooiste roei belevenis ooit.

Berlijn3

Hartelijk dank aan Carina Pullens, Christien Pulles, John Maguire en Josef Quick voor de geweldige begeleiding en organisatie van de tocht.

Berlijn1