Namens de voorzitter en bestuur MWC:

De vader van onze oud-voorzitter Marcel Brands is afgelopen 4 september overleden.
Dhr. Leo Brands heeft samen met zijn zoon Marcel veel technische ontwikkelingen voor MWC gerealiseerd waar we nog dagelijks plezier van hebben.

Op de zolder van zijn bovenwoning in de Maastrichter Brugstraat had hij een heuse mechanische werkplaats waar geboord, gelast en nog veel meer gedaan werd. Als Marcel weer eens een van zijn ideeën wenste te verwezenlijken dan kon dat veelal plaats vinden in deze werkplaats. Pa braamde dan de aangeleverde materialen af, laste stukken aaneen en zorgde voor de gaten en benodigde bevestigingen.

De constructie op het Brand vlot (niet verwijzend naar het bekende biermerk) en waaraan we de riemen kunnen ophangen, kent bij Pa Brands zijn oorsprong. Ook de rail bevestigingen van het unieke inschuifsysteem in de botenloods voor onze roeiboten ging door zijn handen. We troffen hem vaak aan als hij met zijn zoon aan het klussen was in de werkplaats bij MWC, maar altijd als zij inschatten dat dit in de luwte en onopvallend kon plaats vinden. 

De familie Brands, en zeker Pa en Ma Brands, waren graag geziene gasten bij onze openbare feesten. Daar leerden wij hem kennen als een charmante man met belangstelling voor iedereen. 

De uitvaartdienst is in de OLV Basiliek op zaterdag 9 september om 11:30 uur, persoonlijk condoleren van af 10:45 uur in de Basiliek.
Correspondentie adres Gronsvelderweg 136C  6229 VN  Maastricht.

Namens MWC wensen we de familie Brands veel sterkte met het verlies.