Opleidings- en trainingstijden

Op twee dagen per week worden opleidingen en trainingen aangeboden.

  • Woensdag: 17.00 – 19.00 uur
  • Vrijdag: 17.30 – 19.00 uur.

’s Winters wordt er conditietraining gedaan op roei-ergometers.

Wij vragen alle jeugdleden hun komst in het systeem “mysportsplanner” te vermelden. Op basis van deze informatie zullen de jeugdcoaches en -instructeurs de training organiseren en boten reserveren.
De opleiding en training voor jeugdleden wordt op 3 niveaus georganiseerd:
  • In de eerste groep roeien alle jeugdleden die een opleiding voor een C of A brevet volgen. Hoofdverantwoordelijk voor deze groep zijn Peter van Oostrum en Josef Quick.
  • In groep twee roeien jeugdleden met een duidelijke competitieve instelling. Deze roeiers trainen 3 keer per week om de roeimotoriek te verfijnen en doelmatig de conditie op te bouwen. Met leden van deze groep zal een afspraak gemaakt worden voor een 3de training tijdens het weekeind. Competitieve jeugdleden zullen regelmatig aan regionale wedstrijden deelnemen. Hoofdverantwoordelijk voor deze groep is Caro de Gaaij.
  • In de wedstrijdgroep roeien jeugdleden die op basis van hun roeiervaring en sportieve motivatie door onze wedstrijdtrainer zijn uitgenodigd om in deze groep te komen roeien. In de winter en deel van het voorjaar wordt hiervoor bij onze zustervereniging Saurus in Bosscherveld geroeid, ivm. stroming en wind. Deze jeugdleden trainen 6 keer per week en zullen aan nationale en internationale roeiwedstrijden deelnemen. Hoofdverantwoordelijk voor deze groep is Koos van Haasteren.

We zorgen altijd dat we ruim op tijd omgekleed klaar staan bij het vlot, zodat we snel het water op kunnen. Als kleding kun je het beste makkelijk zittende sportkleren aan trekken, maar niet te wijd anders kom je vast te zitten onder je bankje. Mobiele telefoons en dergelijke nemen we niet mee in de boot.