Roeien bij MWC

Vanaf de clubhuis op de Hoge Kanaaldijk 100 wordt geroeid richting Eijsden, naar de Pietersplas of het Grindgat, of richting de stad en de sluis bij Bosscherveld. Gedurende het hele jaar kan dagelijks worden geroeid, mits het weer en de stroom goed zijn. Geroeid wordt in ploegjes van 2, 3, 4 of 8 mensen of alleen. MWC heeft veel scull-geriggerde boten, maar ook boordroeien is mogelijk. Op alle niveaus wordt geroeid, van ontspannen roeien op de Maas, het maken van toertochten in het hele land tot wedstrijdroeien op internationaal niveau.

Jeugd

MWC heeft een actieve jeugdafdeling. Twee keer per week wordt geroeid onder leiding van instructeurs. Twee keer per jaar is het mogelijk om te starten met roeien, in april en na de zomervakantie. Na ontvangst van het aanmeldformulier neemt de jeugdcommissie contact op.

Ervaren roeiers

Gedurende het hele jaar is het mogelijk om lid te worden van MWC. Na ontvangst van het aanmeldformulier als nieuw (roei)lid, neemt de roei-instructiecommissie contact op om een afspraak te maken ter kennismaking. Bij deze afspraak ontvangt u informatie over de vereniging, krijgt u een rondleiding door clubgebouw en botenloods en wordt bekeken of en welk roeibrevet toegewezen kan worden.

Nog geen ervaring met roeien

Wanneer u nog geen roei-ervaring heeft, start uw lidmaatschap met roei-instructie. Tenminste een keer per jaar, in april, start de instructieperiode. Wij nemen contact met u op als bekend is wanneer de instructieperiode start. Geeft u zich later in het jaar op, is het afhankelijk van de beschikbaarheid van instructeurs of u nog ingedeeld kan worden in een instructieploeg.
De roei-instructeurs zijn leden van de vereniging die op vrijwillige basis instructie geven. Elke instructeur geeft op een vast tijdstip in de week instructie. Roeien is een teamsport, en het is daarom van belang elke keer aanwezig te zijn. De duur van de instructie voor een beginnersbrevet is meestal tussen 10 weken en 6 maanden, afhankelijk van de vorderingen van de roeier(s).

U kunt zich op geven voor de instructie door het aanmeldformulier als lid in te vullen. MWC zal pas na de kennismaking met het roeien en de verenigingde inschrijving als lid definitief verwerken. Voor onervaren roeiers gelden de eerste twee weken van de instructieperiode als kennismaking. Blijkt na twee lessen het roeien niet aan de verwachtingen te voldoen, dan kunt u zich afmelden bij ledenadministratie@maastrichtsche.nl.

Lidmaatschap

Lid worden van MWC is meer dan alleen roeien. De vereniging wordt, behoudens contributiegelden en bijzondere inkomsten, bovenal in stand gehouden dankzij de vrijwillige inspanningen van álle leden. Het beschikbaar zijn voor het noodzakelijke vrijwilligerswerk is dan ook een voorwaarde voor het lidmaatschap.

Een overzicht van de contributie voor 2018 vindt u onder Contributie 2018.  Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de secretaris.  Wijzigingen van gegevens of beëindiging van het lidmaatschap moeten voor 1 december aan de secretaris bekend worden gemaakt via een speciaal mutatieformulier of schriftelijk via Postbus 2200, 6201 HA Maastricht.

(Laatst bijgewerkt op 16 juli 2018.)