Spiegeltje, spiegeltje… AAN DE KANT!!

In de recente bestuursmededeling  “Veiligheid boven alles” is  nog eens gewezen op de noodzaak voor  boegroeiers in ongestuurde boten om te allen tijde zicht te houden op het vaarwater voor de boot. Regelmatig omkijken dus! Leden die daar moeite mee hebben zullen moeten kiezen om of niet –meer-  als boegroeier in een ongestuurde boot te  varen of een hulpmiddel te gebruiken: een spiegeltje.

Het volgens ons meest geschikte spiegeltje (van Wintech)  is in NL niet langer te koop.  Via de vroegere importeur kunnen we de spiegeltjes toch nog bestellen als we een grotere hoeveelheid tegelijk afnemen.

We zullen dat doen via voorintekening. Het spiegeltje kost 20 Euro en zal door onszelf worden voorzien van een aanpassing waardoor het spiegeltje niet kan losraken van de hoofdband. Er is maar één maat want de hoofdband sluit met een klittenband passend om ieder hoofd.
Ook voor degenen die nu instructie voor B of A brevet volgen is zo’n spiegeltje nodig als ze enige moeite hebben met omkijken.  Bij de instructie zal in de toekomst ook extra aandacht aan op de juiste manier omkijken worden besteed en gebruik van het spiegeltje zal daarbij onderdeel van de instructie zijn voor degenen die dat nodig hebben.  Zorg bij twijfel dat je zo’n spiegeltje nu bestelt want de hoeveelheid die we aanschaffen zal op het aantal bestellingen worden afgestemd.

Bestellen kan tot 15 augustus aanstaande. Voor de bestelling vul je een formulier in. Klik hier!

groet namens het Bestuur MWC