…. en de vrouwen zo sterk als mannen….. of sterker.

Nu we jullie aandacht hebben…, het gaat om het volgende: MWC krijgt weer een heuse sloep in haar boten-collectie. En om die mede te financieren hebben we een sponsoractie op touw gezet. Jullie kunnen een bijdrage leveren aan deze actie door het energiedrankje van Ge-Man te bestellen aan onze bar. Deze kost 1 euro en dat komt geheel ten goede van de financiering van de nieuwe MWC-Sloep. Lees verder voor meer informatie over de actie en de aanschaf van de sloep:.

Een tijd geleden is de delegatie sloeproeiers vertrokken en verdwenen uit het vertrouwde beeld bij MWC. Een deel van die equipe is hier gebleven en hebben bij MWC gepolst naar de mogelijkheden om weer een sloep aan te schaffen en te gebruiken. Middels een constructie van sponsoring en contributie heeft het bestuur ermee ingestemd een nieuwe sloep aan te schaffen.
De komst staat al gepland in de loop van deze week. Het betreft een sloep van het merk Whaler (net als de vorige), een gekend merk dat oa ook in Roermond en Venlo veel wordt gebruikt bij het sloeproeien. De sloep zal niet per direct vaarklaar zijn. Er wordt hard gewerkt in de loods om de ruimte vrij te maken voor het ‘pimpen’ van onze eigen MWC sloep. Dat wil zeggen dat de sloep in MWC stijl wordt opgemaakt en aangekleed.

Zoals aangegeven wordt de sloep gefinancierd door een deel van de contributie van de sloeproeiers en middels sponsorgeld. Voor dat laatste is het sloeproeiteam zelf op zoek gegaan naar een sponsor en die is uiteindelijk gevonden in Duitsland. Daar zit een producent van een natuurlijke energiedrank Ge-man. Deze drank heeft ondertussen haar intrede gedaan in het clubhuis en wordt al gepromoot middels flyers.

Aan de bar bieden we dit drankje aan voor € 1,- (= 1 euro). De opbrengst gaat direct in de sponsorpot voor de MWC-sloep. Jullie dragen dus gelijk bij aan de herintreden van deze mooie tak van Watersport. De aanschaf past prima in het promotieplaatje van MWC ten aanzien van de Watersport. De sloepen van dit kaliber zijn vooral waardevast en wedstrijd vaardig.

Bij deze een oproep aan allen: Doe jezelf een lol en probeer eens een Ge-Man energiedrankje. Deze wordt vooral gepromoot alsof enkel bedoeld om mannen sportief te ondersteunen. Echter niets is minder waar, ook vrouwen kunnen energie halen uit deze power supplier. En zo kwam ik weer bij het begin van dit bericht. Het is lekker, het maakt fit, sterk en (mannen) mannelijk. Voor of na je inspanning zal het je ondersteunen in je gemoed, uithoudingsvermogen, fitheid, concentratie en ontspanning en ja ook je libido vaart! er wel bij. Naast de voordelen voor jezelf steun je onze sloeproeiers natuurlijk.  Alvast dank voor je bijdrage aan deze MWC geste.
(in Duitsland heffen ze statiegeld op blikjes, daarom staat er een aparte grijze verzamelbak achter de bar voor de lege blikjes, niet zomaar weggooien dus!)

Sloeproeien is een tak van de sport roeien, en wel in originele reddingssloepen van schepen en walvisjagers. Er zijn 6-, 8-, 10- en zelfs 12-persoons roeisloepen. Er worden ook roeisloepen speciaal voor wedstrijden gebouwd. De sport is met name in Nederland gegroeid in populariteit, er zijn anno 2014 ongeveer 250 sloepen die regelmatig aan de circa 20 wedstrijden deelnemen.

Dutch Marines challenge Royal Marines in the Thames Great River Race.