post

Ilse Paulis en Maaike Head hebben bij de WB-wedstrijden in het Poolse Poznan op overtuigende wijze goud gewonnen in de lichte dubbeltwee. Het roeikoppel hield Denemarken en wereldkampioen Nieuw-Zeeland achter zich en gleed in een nieuw wereldrecord over de finish: 6.47,69.

Halverwege de finale hadden de twee kersverse Europees kampioenes 0,87 achterstand op de Deense Juliane Rasmussen en Anne Lolk Thomsen (vierde op de Spelen), maar na een felle demarrage roeiden ze soeverein naar het goud. Ze waren 0,69 sneller dan het wereldrecord van de Britse Charlotte Taylor en Kat Copeland uit 2015.

Uitstekend seizoen
Bij de WK van vorig jaar bleven Paulis en Head steken op de veertiende plaats, maar dit seizoen gaat het een stuk beter. In mei veroverden ze de Europese titel en op het OKT werd een startbewijs voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgedwongen.

“De race voelde heel goed en comfortabel”, vertelde Paulis na afloop. “We hielden ons aan het plan en dat heeft zich uitbetaald. Dit goede gevoel geeft ons veel vertrouwen in aanloop naar Rio.”

Wil je weten hoe een trainingsdag eruit ziet? Bekijk onderstaand filmpje!
Trainingsdag van Maaike Head en Ilse Paulis

Leuk weetje… Maaike Head is de dochter van ons MWC-lid Annette Head!

bron:nos