Welkom bij MWC de Maastrichtsche Watersport Club
van leden, voor leden, door leden. 

Roeien is een veelzijdige sport waarbij je je hele lichaam gebruikt. Je doet 't in een team of solo, voor de ontspanning of voor de inspanning. Bij MWC roei je op stromend water van de Maas, zuidwaarts richting Eisden, rondje grindgat, of noordwaarts richting stad, onder de bogenbrug door, richting Bosscherveld. 
MWC is een actieve watersportvereniging voor roeiers, zeilers, sloeproeiers en motorbootvaarders. De vereniging telt momenteel meer dan 350 leden en bestaat al meer dan 100 jaar, dankzij de tomeloze inzet van de vrijwilligers.

Leden kunnen inloggen via MIjnMWC (knop rechtsboven in hoofdbalk), en krijgen dan een aantal extra menu's en opties zien.

 

Agenda (Inloggen voor Besloten Activiteiten)

2020 Activiteit
27 april
maandag
AFGELAST Koningsdag - Maastricht 2020
Clubhuis MWC
4 juli
zaterdag
Roeien met Rieu / Boucle de Maestricht
Clubhuis MWC
23 november
maandag
20:00 tot
22:00
Algemene Ledenvergadering

Laatste Nieuws

Werkzaamheden aan de Hoge Kanaaldijk

Datum: 01 april 2020
Categorie: Algemeen
Op dit moment wordt er gewerkt aan het verbeteren van het wegdijk van de Hoge Kanaaldijk, het gedeelte richting MWC. Er is een tijdelijk op- en afrit gemaakt. Maak daar gebruik van en zorg dat de werkers niet gehinder... Lees meer

Takelen wordt uitgesteld

Datum: 24 maart 2020
Categorie: Algemeen
Auteur: bestuur
Beste mensen,  De nieuwe maatregelen van de overheid dwingen ons om het takelen van de boten op 4 april te laten vervallen. Na overleg met de overheid blijkt dat er geen mogelijkheid is om de werkzaamheden met minder... Lees meer

ALV én roei instructie voorlopig uitgesteld

Datum: 24 maart 2020
Categorie: Algemeen
Auteur: bestuur
De aangescherpte maatregelen tegen het corona virus dwingen ons om ook voor MWC verder gaande maatregelen te nemen. De geplande ALV op maandag 20 april a.s. kan helaas niet doorgaan. Ook de roei instructie moeten we ... Lees meer

Aflasten Lentetocht

Datum: 16 maart 2020
Categorie: Algemeen
Beste roeileden, Helaas kan de geplande Lentetocht op 21 maart niet doorgaan. Leden die zich voor deze tocht hebben ingeschreven en al betaald hebben zullen dit geld op hun rekening terug gestort krijgen. In de Toer... Lees meer

Verboden te roeien vanwege Corona

Datum: 14 maart 2020
Categorie: Algemeen
Auteur: Bestuur
  Bescherm je tegen Corona In verband met de op donderdag 12 maart bekendgemaakte maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Coronavirus door de RIVM en de overheid heeft het bestuur van MWC besloten de eerder aangek... Lees meer

Elfsteden Roeimarathon

Datum: 11 maart 2020
Categorie: Algemeen
Oproep Deelname Elfstedentocht 2020,  De inschrijving voor de Elfstedentocht bij MWC is geopend. Laat het snel weten in verband met het regelen van hotelaccommodatie. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Geschatte... Lees meer

corona

Corana Maatregelen MWC

De impact van het coronavirus raakt ons allemaal! Uiteraard is de gezondheid van jullie - onze leden - het belangrijkst. We willen geen bijdrage leveren aan het verspreiden van het virus. Hoe groot of klein die kans ook is.


Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen:

  • MWC in ieder geval t/m dinsdag 28 april a.s. gesloten: roeien is niet mogelijk. Ook niet op een ergometer. We kunnen geen uitzonderingen maken. De animo om te roeien is bij velen heel hoog. De kans dat er een samenscholing van meer dan 3 personen ontstaat is te groot. De loods blijft dus dicht.
  • Het clubhuis zal ook tot en met deze datum gesloten zijn. 
  • Alle roeitochten, trainingen en competities zijn t/m 28 april 2020 opgeschort.
  • Alle afspraken en besprekingen/vergaderingen binnen het Clubhuis komen te vervallen. Waar mogelijk vinden deze telefonisch of online plaats. 
  • MWC blijft gewoon bereikbaar via mail ofni.[antispam].@maastrichtsche.nl 

Uiteraard vinden wij dit heel vervelend. We realiseren ons goed dat deze drastische regels noodzakelijk zijn. Wij verwachten dan ook dat iedereen deze maatregelen volgt!

Na 28 april bepalen we welke vervolgmaatregelen we moeten nemen. Hiervoor houden wij berichtgeving van de overheid en het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19) nauwlettend in de gaten. 

Blijf de berichtgeving van MWC goed in de gaten houden in verband met de verdere ontwikkelingen. 

Aanmelden Instructie 2020

De instructies zijn tot nader uitgesteld. We wachten de ontwikkelingen ronom de Corona Crisis af. Als we weer mogen roeien wordt er voor nieuwe leden een kennismakings bijeenkomst georganiseerd (datum volgt). Graag wel je nu al opgeven voor instructie. Dit kan via de website bij activiteiten:

Inschrijven Instructie

LET OP: Je moet ingelogd zijn aangezien dit een besloten activiteit is alleen voor leden. Bij de toelichting van de activiteit worden voor elk brevet, de opties genoemd wanneer deze instructies gegeven kunnen worden.

Nieuwe onervaren leden die de basis ofwel C-instructie willen gaan volgen, moeten eerst aspirant-lid roeilid worden. Op de website kun je onder Lidmaatschap alle informatie vinden over het lidmaatschap, de contributie en kun je je inschrijven als aspirant- (roei)lid.  Na inschrijving als aspirant roeilid ontvang je de inlog gegevens om zo te kunnen inloggen in het besloten gedeelte (Login Mijn MWC) van de website. Hierna kun je bovenstaande instructies volgen om je op te geven voor de C-instructie.

Mocht het roeien onverhoopt niet jouw sport zijn, dan kun je je lidmaatschap zonder extra kosten nog opzeggen tijdens de eerste 2 lessen. 

Laatst bijgewerkt op 2 april 2020