Wedstrijdgelden

nog met theo checken:

Om een wedstrijd te kunnen roeien betaal je inschrijfgeld. Op de website van de organiserende vereniging is terug te vinden hoe hoog het bedrag per type boot is. Het betalen van het benodigde wedstrijdgeld wordt centraal geregeld en voorafgaand aan de wedstrijd voorgeschoten door MWC. MWC brengt per wedstrijd per boot 2,- euro per deelnemend lid in rekening voor het botentransport. Vanuit deze bijdragen wordt aan de chauffeur van de botenwagen een vergoeding van € 0,20 per kilometer verstrekt. Deze vergoeding is bedoeld voor de extra kosten die de chauffeur maakt door de botenwagen te rijden (met name voor het hogere brandstofverbruik). De chauffeur kan een beroep doen op deze bijdrage door een mail te sturen naar de wedstrijdcommissaris met vermelding van het aantal gereden kilometers.
De normale autokosten van alle auto's (dus incl. de auto die de botenwagen trekt), dienen door de meerijdende ploegleden onderling verrekend te worden.

Bij de inschrijving voor een wedstrijd verleent de teamcaptain MWC automatisch toestemming het benodigde wedstrijd geld voor te schieten en achteraf te verrekenen met de teamcaptain. De teamcaptain verrekent het vervolgens met de eigen ploeg. MWC hanteert het goede gebruik dat de stuur wordt vrijgehouden van betaling van het wedstrijdgeld.