JEUGD(lid) bij MWC

Lid worden van MWC kan al vanaf 13 jaar of brugklasleeftijd. Er is een actieve jeugdafdeling die twee keer per week onder leiding van jeugdinstructeurs roeit op het water of in de winter traint op ergometers.

Instromen kan in het voorjaar of aan het begin van ieder schooljaar. Als je wil weten of het roeien een sport voor jou is kun je het hele jaar door contact opnemen en kennis komen maken. De vaste trainingstijden zijn op woensdag einde van de middag en zaterdag einde van de ochtend. 

Roeiopleiding

De opleiding die je als beginneling krijgt voorziet jou al snel van het eerste basisbrevet: het C brevet. Vervolgens leer je de veiligheidsregels op de Maas en mag je, als je interesse hebt, skiff-lessen volgen en doorgaan voor een Jeugd A-brevet. Verder leren we je en is het natuurlijk leuk om recreatief te blijven ploegroeien: allemaal mogelijkheden om heel veel plezier met elkaar en op het water te hebben. Als dit jou aantrekt: een opleiding die jou uitdaagt aan je conditie te werken en steeds beter te leren roeien, neem dan vooral contact op!

Wedstrijden

Een aantal keren per seizoen wordt er deelgenomen aan Regiowedstrijden. Daarvoor ben je een hele dag samen met andere jeugd roeiers te gast bij een roeivereniging in Zuid-Nederland om aan onderlinge wedstrijdjes van 500 meter of 1 km. deel te nemen. Altijd spannend en sportief, en een kans om met een medaille naar huis te komen!

Maar dat is nog lang niet alles!  We hebben op MWC veel sportieve en/of gezelligheidsactiviteiten. Speciaal voor de jeugd organiseren we:

  • Zeilen met een Valk op de Maas en grindgat.
  • Nachtroeien met een gezellig etentje in Eijsden
  • Schoolroei kampioenschappen
  • Barbecue op ons mooie terras
  • Jeugd Kerstdiner
  • Roeikamp van vijf dagen in de zomer (kijk ook eens onder Fotogallerij)
  • extra trainingen in de winter: bootcamp

Via MWC kan je als jeugd meedoen aan:

  • ZRB Wedstrijden (2 - 7 km), in de regio Zuid Nederland
  • Toerroeien
  • clubkampioenschappen

En er zijn verschillende clubevenementen om als vrijwilliger aan deel te nemen, zoals Doe-dagen en het Prominentenroeien. Dit draagt bij aan het clubgevoel en je doet weer leuke nieuwe ervaringen op.

Racing

Wellicht is wedstrijdroeien op het hoogste niveau iets voor jou. Dan wordt je in het Racing team van MWC uitgenodigd en bij hen train je (bijna dagelijks) onder begeleiding van professionele wedstrijdcoaches voor wedstrijden op landelijk niveau. 
Het Racingteam traint doorgaans op de Zuid-Willemsvaart, bij studentenroeivereniging Saurus. Wie weet is zo’n uitdagende carrière voor jou weggelegd!

Belangstelling? 

Neem contact op met de secretaris van MWC: siraterces.[antispam].@maastrichtsche.nl, of met instructeur Caro de Gaaij via eitcurtsni.[antispam].@maastrichtsche.nl.

Klik op Video voor Volledig Beeld


jeugd2