Marathonverslagen

De start van het marathonroeien bij MWC

Het MG2 (Marathon Groep kwadraat) team beleefde op 22 december een superleuke start van de kerstvakantie met de 60 km lange Midwinter Roeimarathon over de Amstel en de Amstedamse grachten! Door een stremming bij Gein was het parcours zo’n 5 km langer en werd gestart met het heen-en-weer varen over de Amstel tot Uithoorn, om na zo’n 35 km en een korte lunch en plaspauze de grachten op te draaien. Wij roeiden in de Jabiroe; Theo, Maartje, Arjen, Hans en Floor in de andere 4x+.

Ik stuurde de eerste 11 km en mocht daarna aan een stuk lekker doorroeien. Bikkels Mark en Bert hebben zelfs de hele afstand roeiend afgelegd! Tijdens de 5,5 uur lange race was het gelukkig droog en niet te koud. Waar op de Amstel nog een flinke westenwind stond, boden de hoge grachtenpanden voldoende beschutting om optimaal van de tocht te kunnen genieten. Susan stuurde ons kundig tussen alle rondvaartboten door, waarbij we zelfs nog enkele boten inhaalden! Wat bijzonder om vanaf het water, gestaag voortroeiend, al die markante Amsterdamse gebouwen (zoals het Scheepvaartmuseum, met de replica van een VOC-schip) te kunnen genieten. Een korte drinkpauze p.p. in de namiddag volstond, terwijl de andere drie doorroeiden, om met een eindsprint de tocht te kunnen volbrengen.

Een dag later resteerden nog wat blaren, spierpijn en…een prachtige herinnering. Dat geeft moed voor de marathons die in 2019 komen gaan! Maar eerst …  de Carnavals Elfsteden Roeimarathon.

Joost, Ida, Mark, Bert en Susan

Verrassingstocht bij de Waterwolf – oktober 2018 in Groningen

Drie onverschrokken MWCers zijn in oktober naar Groningen afgereisd voor de 13e editie van de Waterwolf, een marathon van 55 km (waarvan 47 geklokt worden). Ida Wendt, Mark van Leeuwen en Susan Lenaerts hebben volgens de organisatoren “een supertijd neergezet” (geruchten gaan van onder de 5 uur) – en wel in een voor de drie roeiers verrassend, maar uitstekend te roeien boot: een wherry! In deze categorie werden de MWCers niet alleen eerste, ook haalden ze met deze Elfsteden-beproefde boot bij stralende zon zelfs een aantal C4x+’s in. Veel dank aan de flexibele en zeer zorgdragende organisatie van K.G.R. De Hunze, iedereen was supervriendelijk. Dit smaakt naar meer, op naar de Midwintermarathon!

Op de ALV van november 20918 werd daarom plannen ontvouwd hoe in 2019 het marathonroeien binnen MWC verder opgepakt gaat worden: neem gerust contact op met de Marathon Groep  – Ida, Joost, Mark en Susan