Bericht van de Groencommissie februari 2022

Geplaatst op 03-02-2022  -  Categorie: Algemeen

Spectaculair, wat we zagen op het water …. tientallen aalscholvers die laag over het water scheerden en met hun poten op het water ‘trappelden’. Zo, door samen te werken, joegen ze op de vissen. Geweldig gezicht. En dat allemaal tijdens ons buitenwerk afgelopen zondag, bij onze club in het zonnetje.

Met z’n vieren hebben we doorgewerkt aan het project waarin de Romatcon al eerder het zware deel had verzet: alle bramen weg naast de kantine. We maken mooie wallen met stokken die we uit het groenafval halen om zo een vriendelijk en toch nette afscheiding te maken. Het heet nog steeds de ‘Egelbush’, ook al waren het vooral de roodborstjes die ons gezelschap hielden.

img-8933

Het was gezellig om weer met elkaar buiten te werken. Belangrijke vragen werden opgelost zoals of je wel of niet je geverfde haren laat uitgroeien tijdens quarantaine. Maar ook hoe we het MWC land duurzaam mooi maken, zoals het Sedumpad-to be, naar de loods van de reddingsbrigade. We kunnen het sedum wel de grond uitkijken, zo graag willen we dat het zich verspreidt als onze eigen Groene Loper!

Het fijne van de Groencommissie is dat je op je eigen tijd kan komen, zoals wij vandaag, maar wil je meer structureel dan kom je op dinsdag van 13.30 – 16.00 en donderdag van 9 – 12 uur in samenwerking met de Romatcom.

Kortom, Niet roeien maar snoeien!