Bericht van de tuincommissie start 2022

Geplaatst op 12-01-2022  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen zaterdag heeft de tuincommissie samen met bestuursleden Dolf en Ine een rondje gemaakt over het terrein. Wat hebben wij toch een mooi landje rondom ons clubhuis! Op bijgaande foto (zie onder) laten we zien dat binnenkort de vlag van MWC wappert in het gras, er zijn een heleboel bloembollen gepland. Deze waren een geschenk aan onze club van  roeiclub Het Spaarne.

Zoek je nog een leuke tijdsbesteding in dit jaar, waarin we weer ontregeld worden door de Covid, dan is dit wellicht iets voor jou: elke dinsdag van 13.30 – 16.00 en donderdag van 9 – 12 uur lekker buiten NIET ROEIEN MAAR SNOEIEN! Dan zijn we samen met de ROMATCOM aan het werk, in de natuur op veilige afstand maar wel met een gezellige kop koffie en vlaai.  

We hebben het plan om van de border naast de kantine een natuurlijke border te maken met een ‘wal’ van palen en takken. Daarvoor moet gesnoeid worden en de afvaltakken verplaatst over het terrein. Ook komt er een mooi bankje bij de Boom-die-alles-ziet, omgeven door houtsnippers zodat we daar fijn kunnen mijmeren en herinneren.

We houden de kop van de dijk als Nectarbar voor de wilde bloemen, voor de overige schuine hellingen zoeken we een manier om die goed te kunnen snoeien. We hebben ook wat mensen van de haven ontmoet waarmee we samen gaan werken aan de hellingen in de haven.

Om de zichtbaarheid van onszelf als club te vergroten is het plan om de bosjes langs de weg te verlagen, zodat het mooie uitzicht en het gezellige geluid van de touwen tegen de masten, of mensen die roeiboten in-en uit het water halen meer nieuwe mensen verleidt naar de club te komen.

Iedereen is van harte welkom op bovenstaande tijden. Gebruik gerust je "Covid-we-mogen-niks-tijd" voor een leuke "we-maken-er-iets-moois-van op het MWC-terrein" !

Namens de tuincommissie, Manon en Mirjammwctuin