Corona-update

Geplaatst op 03-11-2021  -  Categorie: Algemeen

Coronabeleid bij MWC - update 3 november 2021

Tot nu toe hebben wij alleen bij grotere bijeenkomsten toezicht georganiseerd op het voldoen aan de Corona-maatregelen die de overheid heeft afgekondigd. Dat kon ook omdat het steeds mooi weer is geweest, de meeste mensen op het terras zaten en alleen voor het halen van een kopje koffie het clubhuis binnen gingen. In de laatste filmavond hebben we voor het eerst echt een check gedaan of iedereen die het clubhuis binnen ging ook voldeed aan de eis van het hebben van een QR-code. Dit is overigens een verplichting van de overheid voor sportkantines.

Nu de besmettingen weer stevig oplopen en ook de maatregelen scherper worden, zal de handhaving binnen MWC aangescherpt worden. Dat wil zeggen dat voor grotere bijeenkomsten zoals de ALV , de doedag, etc. het hebben van een QR-code verplicht wordt. Ook bij grotere drukte in het clubhuis zal het bestuur ervoor zorgen dat gecheckt wordt of alle aanwezigen aan de voorschriften van de overheid voldoen. De overheid verplicht iedereen die sport in amateur-verband tot het hebben van een QR-bewijs van vaccinatie of van een recente test. Wij stellen ons vooralsnog op het standpunt dat het de verantwoordelijkheid van ieder MWC-lid is om aan die verplichting te voldoen. Wij zien op dit moment geen praktische mogelijkheid om van iedereen aan de poort de QR-code te checken. Wij hebben onderzocht of er een mogelijkheid is de QR-code te koppelen aan het toegangssysteem, maar dat is met name voor mensen die niet gevaccineerd zijn en zich moeten laten testen voor een QR-code, niet te doen. QR-codes die gebaseerd zijn op een test hebben een beperkte geldigheidsduur, die we niet bij kunnen houden in ons toegangssysteem.

Wij zullen als bestuur in de naleving van de corona-maatregelen met betrekking tot het gebruik van het clubhuis wel strikt zijn: als je geen geldige QR-code hebt, kun je geen gebruik maken van het clubhuis. Zorg dus dat je je telefoon of een QR-code op papier bij je hebt.

Samen maken we MWC: Hou rekening met je mede MWC-ers, blijf gezond; blijf thuis bij klachten.

Het Bestuur