Gezocht: coaches voor master roeiers

Geplaatst op 15-11-2020  -  Categorie: Algemeen

Voor leden (masters) die zich verder willen ontwikkelen op roei-gebied zijn wij op zoek naar master coaches die hen willen begeleiden

Waar je voor staat.

Als coach van masters roeiers werk je met een vast ploegje van 2 tot 8 mensen minimaal 1 keer per week aan de verbetering van de roeitechniek. Bijvoorbeeld om mee te kunnen doen aan de Elfstedenmarathon, de Boucle de Liege en Vise of andere roeievenementen met wedstrijdkarakter, of gewoon met mensen die hun roeitechniek na behalen van het A-brevet verder willen verbeteren en daarvoor regelmatig willen trainen.

Je maakt met de roeiers een plan voor deelname aan evenementen in het seizoen en je stelt een trainingsplan op. Je verbindt de ploeg, motiveert, stimuleert en geniet van de vooruitgang in roeiplezier van de mensen die je begeleidt. Je neemt deel aan de maandelijkse coachvergadering en doet daar kennis en inspiratie op naast de bijdrage aan het beleid van de club.

Wat je meeneemt

Je hebt het A-brevet en roeit al meer dan 5 jaar. Je hebt al deelgenomen aan roeit evenementen met wedstrijdkarakter (Elfstedentocht, Boucle, Suikerrace) en weet hoeveel plezier je daaraan kunt beleven. Je kent de weg op de club.

Je wilt je kennis en ervaring overdragen en bent nieuwsgierig om die uit te breiden. 

Wat je krijgt

Je kunt terugvallen op het bredere coachkader binnen de club. Als je dat wilt, kun je eerst samen met een mogelijk meer ervaren coach beginnen om de smaak te pakken te krijgen en begeleid de eerste stappen nemen als je nog wat onervaren meent te zijn. 

Je kunt deelnemen aan de KNRB-coach cursussen (die werken het best als je al in de praktijk een ploegje onder je hoede hebt) en door de club georganiseerde workshops. Je draagt bij aan een bloeiend verenigingsleven en geniet van de gelukkige gezichten van de roeiers na een geslaagde training of wedstrijd. 

Voor meer info: bel of mail met Koos van Haasteren: 0653642395 of haasteren.graal@hotmail.com