Gezocht: jeugd instructeurs

Geplaatst op 15-11-2020  -  Categorie: Algemeen

Om onze nieuwe en huidige jeugdleden optimaal te begeleiden zijn wij op zoek naar jeugdcoaches.

 

Waar je voor staat.

Wat is nog mooier, wispelturiger, veelbelovender, zoekender, inspirerender dan "de jeugd"?  Als instructeur kun je hen de sleutel aanreiken tot alles wat de roeisport een jonge mens te bieden heeft:- een veilig, boeiend sociaalkader waarin zij zich ontplooien kunnen; de kans een sport te beoefenen die hen zowel fysiek als geestelijk uitdaagt; eindeloos plezier buiten in de natuur - zowel op de Maas als evt. op de wedstijdbanen van Nederland en Europa; een gamma aan leuke belevenissen en evenementen.

Wat je meeneemt

De jeugdinstructie biedt mogelijkheden voor allerlei input. Wil je hen de eerste roeihalen leren, of sta je liever in de keuken een kerstdiner voor te bereiden, ga je graag op roeikamp waar bv als nevenactiviteit ook gezeild kan worden, of focus je liever op serieuze techniekontwikkeling? Haast iedereen die "hart voor de jeugd" heeft kan iets bijdragen en van niemand wordt gehoopt dat ie op alle gebieden gaat bijdragen. Daarom is teamgevoel, samenwerking en flexibiliteit misschien bijna belangrijker dan "roeikunnen". Ook de instructeurs moeten onderling kunnen genieten van een pauze met koffie en vlaai of een biertje samen na afloop.

Wat je krijgt  

Op dit moment is de groep actieve jeugdleden nogal bescheiden te noemen. MWC heeft echter potentieel erg veel te bieden voor jonge mensen die iets in onze sport zien. Je komt in een kleine maar groeiende groep instructeurs terecht die zich op verschillende manieren inzetten. Zij zullen je waar nodig het roeitechnische bijbrengen. Wij ruimen plaats in voor de jeugd in de vereniging dus naast de boten, ergoruimte, sociaalruimten ed. van de Club kun je ook rekenen op steun van het Bestuur voor originele initiatieven en ideeën. Ook zijn er mogelijkheden om je eigen roeikennis op een hoger niveau te tillen door interactie met het "coachkader" binnen MWC of het volgen van coachcursussen specifiek voor jeugdcoaches. Samen met de andere instructeurs draag je bij aan het groeien en zich ontplooien van deze jonge mensen en zul je misschien verbaast staan van hoe jong je jezelf gaat voelen en hoeveel je zelf "meegroeit".

 

Meer weten? Bel of mail met John Maguire, 0654970173 of eriugam.nhoj.[antispam].@ziggo.nl