Koningsdag 2022 - maar niet op MWC

Geplaatst op 26-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Het leek 2 jaar geleden allemaal zo mooi voor elkaar: de koning en gezelschap te gast op de Maas, en wij als roeiers erbij .... tot Corona ook hier alles in het honderd schopte. En hoewel de hoop en plannen voor een echt oranje waterfeest bleven, gaandeweg werd in de laatste maanden duidelijk dat in de festiviteiten in 2022 geen actieve rol was weggelegd voor MWC.
De aangescherpte veiligheidseisen anno 2022 betekenden namelijk dat er op DE dag alleen boten mét motor op het water welkom zijn; en om al ons materiaal voor 1 dag tot boot met moter om te bouwen gaat toch wat ver. Dus er is vanuit de haven wel een kleine afvaardiging van MWC-ers die woensdag  tussen 9:30 en 11:00 acte de presence geeft, maar verder - helaas - geen roeiende MWCers in actie te zien rond de Servaasbrug. Daarom maar deze feestelijke foto uit 2013, toen eea. allemaal wat relaxter toeging:

queensday-2013

Er mag morgen gewoon geroeid (tot aan de Kennedybrug), maar de Maas zal dus erg druk zijn met moterboten, dus houd daar rekening mee als je het water opgaat.

Morgenavond verschijnt een reguliere splash met het gewone nieuws van deze week. 

Fijne Koningdag !