MWC nieuwsbericht: bericht van overlijden Jeff Hendrikx

Geplaatst op 04-01-2022  -  Categorie: Algemeen

Vandaag bereikte ons het bericht van overlijden van Jeff Hendrikx, voorzittter van 1982 tot 1991, en erelid MWC, op 30 december j.l. 

jeff-2

Eind jaren 70 nam Paul Daenen het initiatief om het roeien binnen de Maastrischtsche een nieuw elan te geven, nadat in 1978 een roeiadviescie werd ingesteld en in 1980 een nieuwe penningmeester werd verkozen. Hiermee kwam de ruimte om vernieuwing in de structuur van de watersport en roeiclub aan te brengen.

In 1982 werd Jeff Hendrikx tot nieuwe voorzitter gekozen in een tweetal tumultueuze ALV's. De renovatie van de roeiboten werd ter hand genomen door enkele vrijwilligers, en in dat jaar wordt na enige hectiek besloten SAURUS ruimte te bieden om in de botenloods van start te gaan. De Maastrichtsche meldde zich in 1985 aan als lid van de KNRB, en in 1986 worden Justine Hendrikx, Peter Jonas en Roger Thijs naar de KNRB roei-instructeur cursus  gestuurd; in 1987 werd de kantine en botenloods verbouwd. 

In 1989 werd het 75-jarig jubileum gevierd met veel festiviteiten, de eerste grenzentocht, en in dat jaar werd ook het prominentenroeien geïnitieerd, onder initiatief van o.a. Jeff Hendrikx. In 1990 werden in Oostenrijk een C2x+ en een C4x+ besteld. Rob van Voorden draait in die periode een jaar mee in het bestuur van MWC om daarna Jeff in 1991 op te volgen als voorzitter. Maar ook daarna blijft Jeff Hendrikx de Maastrichtsche nauwgezet en met grote belangstelling volgen. 

De grote verdienste van Jeff is dat hij met veel inzet en visie een nieuwe inhoud aan MWC heeft gegeven, en een stevige onderlinge saamhorigheid tussen 'HAVEN' en 'ROEI' wist te bewerkstelligen. Hij wist ook veel inzet van vrijwilligers te entameren, en meerdere van deze vrijwilligers konden zo uitgroeien tot de nieuwe bestuurders in latere jaren.   

Wij bewaren als vereniging goede herinneringen aan Jeff en wat hij voor MWC heeft betekend, en wensen de familie sterkte in deze dagen van afscheid.

rouw-ad-jeffh