Vaarroutes bij MWC

Route naar noorden (de stad):

Als je vanuit MWC vertrekt naar de stad, steek je eerst over en vaar je aan stuurboordwal tot voor de Kennedy-brug. Daar steek je over en vaar je onder de linkeroever, dat is de kant van het stadspark tot aan Bosscherveld. Deze afspraak is gemaakt om te voorkomen dat roeiboten op een moeilijke manier moeten kruisen met vrachtverkeer dat de Maas opkomt vanaf de Servaasbrug.  Als je terug komt van het Bosscherveld, houd je uiteraard stuurboordwal aan. 

img-7599-kopie-kopie

Route naar het zuiden (grintgat / Eijsden):

Als je vanuit onze club naar Eijsden vaart, gelden de volgende regels. Je vaart vanuit onze haven meteen aan stuurboordwal tot aan de Pietersplas. Als je de Pietersplas in kunt kijken, steek je over en vaar je aan bakboordwal door tot zo’n 300 meter voorbij de ingang van het kanaal naar de sluizen van Ternaaien. Tot dat punt houd je voldoende ruimte tot de wal opdat afvarend verkeer, niet alleen roeiboten maar ook andere kleine vaart gemakkelijk hun stuurboordzijde kunnen houden.  Nadat je het Grindgat ruim voorbij bent gevaren, nog voorbij de betonnen muur langs de sluizen van Ternaaien, ga je verder aan stuurboordwal roeien tot aan Eijsden. Daar steek je voor het eerste eiland over naar het meetschip. Let wel op de ( Belgische )vissers die er vaak in grote getale bezig zijn. Zij houden niet van roeiers die te dicht bij hun dobbertjes roeien. Als je terugvaart vanuit Eijsden houd je stuurboordwal. Je steekt de Maas pas over naar onze haven als je goed de haven in kunt kijken.

img-7600-kopie-kopie

Roeiers in ongestuurde boten:

De boegroeier (=stuur) let er goed op dat zij iedere 5 halen achter zich kijken of er geen andere vaart wordt genaderd, voorbijlopend dan wel oplopend. [5 harde halen is > 50 meter, en dat van beide kanten …. het kan snel gaan!]

Wij verzoeken alle roeiers zich strikt aan deze regels te houden.