De poetsploeg stelt zich voor

Vijf bijzondere dames poetsen elke tweede dinsdag van de maand de keuken, de bestuurskamer, ergometerruimte en wat er zo nog meer gedaan moet worden. Vanaf 9.30 tot ongeveer 11.00 uur zijn deze bezige bijen aan de slag. Met een kop koffie en iets lekkers besluiten wij zij hun schoonmaakuurtje.

Zij doen dit al verschillende jaren en vinden dit schoonmaken veel leuker dan thuis! Dat zegt toch genoeg…

Lieve Bea, Marianne, Coby, Wendela en Ien; chapeau voor jullie inzet!

 

MWC foto challenge …

En (al) op vakantie geweest, maar zat dat MWC roeishirt jou op vakantie ook zo lekker ??? Deel dan een foto van je MWC shirt (petje mag ook) op jouw zomerlokatie, en stuur die (met korte uilteg waar en wat) op naar de redactie, voor 25 augustus …. dan komt die als collage in de laatste zomersplash.

“One day only”: na omslaan, hoe klim je veilig en handig terug in de skif?

Op veler verzoek ook dit jaar weer voor alle skiffeurs en diegenen die nu skiff instructie krijgen een training hoe weer veilig (voor roeier en boot) aan boord te komen na het “onvrijwillig halen van een nat pak”.

Gepland is een korte cursus op zaterdag 25 augustus 2018 om 8.30 uur (einde uiterlijk 11.00 uur). Lokatie: op de Maas voor het clubhuis.

Uit ervaring is gebleken dat veel roeiers het prettig vinden als ze deze actie een keer geoefend hebben. De oefening gebeurt in gewone roeikleding (en roeischoenen). Dus voor wie meedoet: graag droge kleding en handdoek meenemen. Draag je een bril: zorg dat deze niet af kan, dus met een touwtje vastmaken!!

Als je mee wilt doen, laat het mij dan even weten (cfm@pulles.demon.nl).

Christien Pulles

 

Herinnering: ROW 2018 – schrijf je nu in!!!

Hierbij een nieuwe oproep: doe mee met de ROW 2018! Een gezellige en sportieve dag voor alle leden van MWC.
(Let op: het vorige formulier werkte niet zoals bedoeld. Hieronder het nieuwe formulier.)

Dit jaar willen we op 1 september onze ROW weer organiseren. De ROW bestaat uit 2 onderdelen: in de ochtend 1000 meter van de Kennedybrug naar ons clubgebouw en 500 meter in de middag van het Stiphoutvlot naar onze club; we mixen dan ervaren wedstrijdroeiers en minder ervaren roeiers in C4-en.

De 1000 meter is een handicap race. Je kunt in alle boottypes roeien, in maximaal twee nummers per persoon. De handicaps betreffen type boot, leeftijd en geslacht. Ook onervaren ploegen kunnen aan deze race meedoen.
In de middag worden de 500 meter races in de C4-en als afvalrace geroeid, steeds 2 boten tegen elkaar. De winnaar gaat naar de volgende ronde.

Als voorbereiding op deze wedstrijden en om het roeigenot te vergroten, lijkt het ons leuk dat onervaren ploegen een ervaren MWC-er vragen om te coachen. Daarom dus ook op deze plaats een verzoek aan de ervaren roeiers zich bij ons op te geven als coach. Als een ploeg geen coach kan vinden, meldt het dan bij ons. Wij kunnen dat dan proberen te regelen.

We starten om 10.00 uur met de 1000 meter. Er worden broodjes geregeld tijdens de lunchpauze. Dan worden ook de ploegindeling voor de middag bekend gemaakt. Na afloop is de prijsuitreiking en een gezellige borrel.

Inschrijven voor de ROW kan op ROW 2018 aanmelden.

Als je mee wilt helpen in de organisatie van de ROW, meld je dan even aan bij Koos, Titus of Theo, of via rowmwc@maastrichtsche.nl.

Koos van Haasteren / Titus Sips / Theo Peereboom

Twee toertochten najaar 2018: Roermond en Namur

Nog niet genoeg geroeid dit jaar, of nog lekker even actief genieten voor de winterstop?

Geef je dan op voor de lustrum Pannenkoekentocht van Aeneas op zo. 16 september (Pannenkoekentocht – 16 september 2018), of ga je toch liever nog een keer meerdaags op pad: kies dan voor de Descente de la Haute Meuse (GIVET – DINANT – NAMUR), op vrijdag 12 – zondag 14 oktober 2018; meer info vind je via Descente de la Haute Meuse. Wil je eerst even kijken of dit je wat voor je is, bekijk dan deze twee mooie sfeerimpressies: Namur-impressie 1 of Namur-impressie 2.

Voor beide tochten kun je je nu via ons MWC toertochtenformulier aanmelden.