Even voorstellen: Het bestuur

Op deze pagina vind je de leden van ons bestuur terug. Bij elke naam ook een gezicht. Wie deze bestuursleden zijn en wat ze doen? Ze stellen zich bij deze ook aan je voor!
til6774

Voorzitter: Peter Vos

Ik ben Peter Vos, getrouwd met Marlou en vader van Meij en Nol. In 2010 ben ik lid geworden van MWC, een club waarvan ik van begin af aan een thuis gevoel heb en waar iedereen vriendelijk en behulpzaam is.
Nadat ik in snel tempo mijn brevetten behaalde heb ben ik zelf begonnen met het coachen / trainen van de jeugd. Helaas mijn werk destijds liet het niet toe om daar teveel tijd in te steken. Vervolgens ben ik instructie gaan geven aan de volwassenen. A en B instructie, waarbij de jaren lange ervaring als sport coach in het wedstrijdzwemmen veel heeft geholpen. Het is een voorrecht om voorzitter te zijn van een groep mensen die dezelfde passie hebben nl sporten of recreëren op en rond het water. Ieder op zijn niveau en zijn manier maar vooral met plezier.

Contact via rettizroov.[antispam].@maastrichtsche.nl

ed

Secretaris: Ed Lemmens

Het is twee jaar geleden dat ik kennis maakte met MWC en de roeisport. Het bleek al snel dat deze sport voor mij goed te combineren is met mijn activiteiten bij de Atletiekclub Maastricht. Ondanks de beperking van de continuïteit, veroorzaakt door de corona-epidemie, werd ik in deze eerste twee jaren van mijn lidmaatschap op een prettige en kundige manier geïnstrueerd en gecoacht bij de kennismaking met de roeitechniek. Ik ontdekte ook dat je zowel op individueel als op groepsniveau sportief bezig bent en de contacten binnen deze club prettig en ontspannen zijn. Ook mooi om te zien dat de leeftijd van de roeiers varieert van jeugd tot senioren in de leeftijd van 80+.
Er wordt binnen MWC door veel leden heel wat inspanning verricht om deze club in al haar facetten te laten functioneren op een sportief niveau zoals dat gewenst is, dit zowel bij de praktische uitvoering van alle clubactiviteiten als bij de bestuurlijke inspanningen gericht op een beleidsmatige aanpak. Op basis van deze constateringen en diverse gesprekken heb ik besloten de taak als secretaris binnen het bestuur te aanvaarden. Naast de uitvoering van de werkzaamheden die behoren bij bestuurslid als secretaris, vind ik het een uitdaging met de collega-bestuursleden, alle commissies en overige leden deze club in haar uitstraling, functioneren en ontwikkeling optimaal te ondersteunen. Hierbij zijn voor mij open communicatie en sportiviteit erg belangrijk.
Contact via siraterces.[antispam].@maastrichtsche.nl

mwc-roeptoeter

Penningmeester: Vacature

Voor deze rol is momenteel nog een vacature.

Contact via retseemgninnep.[antispam].@maastrichtsche.nl

astrid

PR en Communicatie: Astrid Vincendon

Roeien, een dynamische sport, voor jong en oud; of je nu een gedreven wedstrijd-roeier bent of liever op het gemakje gaat, het kan allemaal! En juist dat vind ik zo leuk aan de roeisport en aan MWC.  
In 2012 werd ik lid van deze club, niet echt wetende wat het zou inhouden. Er ging echter een wereld voor mij open! Inmiddels de nodige jaren later (met een tussenstop van 6 jaar, toen ik in Rotterdam woonde) heb ik veel sportieve, gezellige en memorabele herinneringen verzameld aan onze club. Ik heb al mijn roeibrevetten gehaald, heb een paar jaar C instructie gegeven, ik was actief met het organiseren van diverse evenementen, zoals de ROW en ben een keer spreekstalmeester geweest bij het Prominentenroeien. Als kers op de taart mag ik nu in het bestuur plaats nemen, in de functie van PR en communicatie.  
Ik zie mijzelf als een sociaal persoon, die graag onder de mensen is en sociaal maatschappelijk betrokken is. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan onze mooie club. Ik zal mij in deze functie gaan richten op het verder opzetten van een brede activiteitenplanning, met daaraan gekoppeld de inzet van de nodige communicatiemiddelen en het opstellen van draaiboeken. Het naar buiten toe promoten van onze club staat hierin centraal. We willen hiermee onze club nog beter op de kaart zetten om zo leden te vinden en te binden. Wil je hier zelf ook aan bijdrage, sluit dan vooral aan in de communicatiecommissie of de commissie ledenwerving. Tot snel op de club! 
Contact via rp.[antispam].@maastrichtsche.nl

dsc-0016

Faciliteiten: Ine Spee

Ik ben 3,5 jaar geleden lid geworden van MWC en voel me erg betrokken bij het wel en wee van deze vereniging. Toen ik begon met roeien viel me op hoe veel mensen zich al vele jaren vrijwillig inspannen voor deze club, waardoor deze een mooie groei heeft kunnen doormaken. Het voelde als een ‘warm bad’.
Zo’n 2 jaar geleden zijn we begonnen met 4 dames om alles rond het bar- en keuken gebeuren over te nemen van Jo Baade zodat deze zijn werkzaamheden op een goede manier kan afbouwen en overdragen. Nu dit helemaal op rolletjes loopt ontstond er ruimte om te helpen met het overdragen van de diverse andere commissariaten. Sinds 13 nov. 2017 ben ik aan de slag als bestuurslid faciliteiten.

Ik ben bereikbaar via netietilicaf.[antispam].@maastrichtsche.nl.

joost-van-den-akker-mwc-sportzaken-1

Sportzaken: Joost van den Akker

Roeien op onze Maas is het mooiste om de dag mee te beginnen. Of het nu in een skiff, een 8+ of een sloep is. Hoe kunnen we zoveel mogelijk leden enthousiasmeren om elkaar meer in de boot te vinden, onze techniek en conditie te verbeteren en nog meer van de watersport te genieten? Van jong tot oud, ervaren en onervaren, en van recreatieve toerroeier tot fanatieke wedstrijdroeier. Dat doel drijft mij als commissaris Sportzaken, waarin ik het roeien in de breedte voor mijn rekening neem: jeugdroeien, toerroeien, wedstrijdroeien, coaching & racing.

Ik roei sinds 2017 bij MWC, na als student enkele jaren bij MSRV Saurus te hebben geroeid. De afgelopen jaren afwisselend in de H8+ en als een van de marathonroeiers, deelnemend  aan de Beatrix Winterrace, Moordregatta, Elfstedentocht, Weerribben, als tijdsnelste bij de Rotterdamse IJsselmondetocht (2018), Waterwolf Groningen (2021) en als coach bij het Prominentenroeien.

Wij komen samen verder als we elkaar opzoeken, uitdagen en samen het water op gaan. Vraag of spreek mij daarom aan op de club, of via nekaztrops.[antispam].@maastrichtsche.nl.

image0-2

Roeimaterialen, Instructie en Sloeproeien; Dolf der Kinderen

Sportief bezig zijn loopt als een rode draad door mijn leven. Kanovaren en hardlopen van jongs af aan en in plaats daarvan, na mijn 50ste, werd het paragliden, mountainbiken en natuurlijk roeien.

Het liefst zit ik in de skiff maar vind het ook leuk om instructie te geven en me in te zetten het onderhoud van boten, gebouwen en terrein in goede banen te leiden. Het samenbrengen van leden die hun kennis, expertise of spierkracht willen inzetten om onze club draaiende te houden is een uitdaging die ik graag aanga. Sportieve ambities op elk niveau kunnen niet bestaan zonder de inzet van alle leden en daar krijg je voldoening, warmte, en gezelligheid voor terug.

Saamhorigheid is de kern want we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde. Hier wil ik mij als bestuurslid voor inzetten. Heb je vragen of wil je ook iets doen? Spreek me gerust aan op de club, bel (0653410075) of mail (duohredno.[antispam].@maastrichtsche.nl)