kleding-roeigoed

MWC-roeikleding

Roeien doe je in speciale roeikleding of gewone sportkleding die makkelijk zit, zoals wielrenkleding, fitnesskleding of hardloopkleding. Belangrijk is dat de kleding goed aansluit op het lichaam. Te ruime kleding of loshangende kleding is minder geschikt, dit kan namelijk ergens tussen komen of ergens achter blijven haken tijdens het roeien. 

Zoals alle sportclubs beschikt ook MWC over eigen clubkleding. Bij wedstrijden of officiële tochten is het voor roeiers verplicht om MWC-wedstrijdkleding te dragen, conform de KNRB-regels.

Tijdens het roeien op de Maas is het verplicht om goed zichtbare kleding (neon) te dragen. Wanneer de eigen kleding niet zichtbaar genoeg is, kun je een geel/oranje vestje pakken uit de loods. Help elkaar hieraan te herinneren, we zijn er samen voor verantwoordelijk dat we goed zichtbaar zijn op het water.

Clubkleding van MWC (MWC-shirts en -pakjes e.d.) wordt verkocht via de firma ‘Roeigoed’. Bekijk hier het volledige aanbod (https://www.roeigoed.nl/mwc/c527). 

Heb je vragen over de clubkleding, stuur dan een e-mail naar de kledingcommissie: gnidelk.[antispam].@maastrichtsche.nl.