Laatste sloeproei nieuws

Bonke bonke op de Bonkevaart. Verslag Liwwadster rondje 22 okt

Datum: 25 oktober 2022  -  Categorie: Sloeproeien
Friesland en Limburg, twee zielen een gedachte. Allebei een eigen taal, allebei een beetje eigenzinnig, allebei een eigen stijl en allebei een beetje wars van de ‘Hollandse” bravoure. De Kast of Rowwen Heze; een gla... Lees meer

Sloep grijpt net naast de prijzen …

Datum: 31 augustus 2022  -  Categorie: Sloeproeien
Na twee jaar ‘corona-stilte’ organiseerden zeescouts De Wilde Eend wederom “De Slag om Gent” op 27 aug j.l.. Na zeer goede ervaringen in voorgaande jaren voor MWC sloep Witte Reiger reden om tijdig in te schrijven. H... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Sloeproeien

Sloeproeien is voor iedereen….. en niet enkel voor mannen met baarden en buiken ….

Met de opening van het seizoen 2017 deed de MWC-sloep haar officiële intrede. Deze aankoop is het vermelden waard en geeft extra elan aan watersportclub MWC. Met trots en veel plezier voert een (bijna) vaste equipe als bemanning, minstens 3x per week haar exercities te water uit en haalt veel genoegen uit deze investering. Dit veelal onder de supervisie van kapitein Rob van Voorden.

Naast deze gezellige lieden is er ruimte voor andere MWC-leden om te proeven van deze totaal andere roeidiscipline. Want het is niet enkel voor een selectieve groep leden bedoeld. Integendeel! De sloep staat de gehele club ter beschikking en we moedigen het juist aan dat iedereen kennis maakt met het sloeproeien.

En dacht je dat het enkel voor kerels is? Zeker niet, sterker nog, er wordt nu telkens geroeid door jongedames die dan een heuse competitie vormen voor de heren.

Hebben we je enthousiasme te pakken? Schroom dan niet en geef je op als geïnteresseerde voor een keertje sloeproeien. Bij voldoende aanmeldingen maken we een planning en ben je welkom aan boord van ‘de 'Witte Reiger'.

Dames opgelet… laat je niet weerhouden door de schijnbaar fysiekere karakteristieken van het sloeproeien. Juist voor jullie reserveren we graag een plekkie om duidelijk te maken dat de sloep bij iedereen past.

 

 

Belangstelling om Lid te worden?

Velen gingen je voor …. misschien heb je al eerdere roei-, zeil- of andere waterervaring, en lokt nu de Maas? Les nemen kan ook bij MWC klik dan vooral op de knop 

Lid Worden?

of kom gerust eerst eens langs bij het Clubhuis aan de Maas – Hoge kanaaldijk 100.