Toerroeien

Veel roeiverenigingen organiseren toertochten. Aanmelden voor een toertocht kan via de toercommissie. Die weet of er nog meer mensen van MWC van plan zijn mee te doen aan een tocht.

Je moet meestal zelf een boot meenemen. Dat kan uiteraard met onze botenwagen. Dat vergt dus wel de nodige voorbereiding. In elk geval moet je in het bezit zijn van het juiste rijbewijs en/of de juiste trekauto. (Voor meer info neem je contact op met de de toercommissie. Soms kun je ook ter plekke een boot lenen/huren. Dat is veel gemakkelijker. Dat kan meestal niet op de dag dat er een toertocht is uitgeschreven maar wel een week eerder of later. De meeste roeiverenigingen liggen op mooie plekjes en vaak zijn er dan ook lokaal leuke routes die je kunt roeien.  

Naast Roei! is er nu Toer! Samen vormen zij hèt nieuwe platform voor en door roeiers in Nederland. Op de website Toer! komen ook alle verenigingstochten te staan. Het is bedoeld om toer- en (prestatie)marathonroeiers te inspireren en te informeren over tochten en vaarwater. Alle informatie van en voor kenners is zo op één plek terug te vinden. Klik hier voor de website van Toer! 

Een aanrader is om ook een keer door de Amsterdamse grachten te roeien, check van te voren wel even de routes van de rondvaartboten, anders ontstaan er echt hilarische omstandigheden voor de omstanders (niet voor het stuurmens) maar wel leuk om later aan anderen te vertellen. 

Er is bij MWC ook actieve club midweekroeiers. Zij gaan geregeld op een doordeweekse dag ergens in het land bij een andere vereniging een tochtje roeien of ontvangen een vereniging bij MWC.

Voor info over toertochten en mid-week roeien van MWC neem je contact op met de toercommissie.

 

 

 

til5784 2

Belangstelling om Lid te worden?

Velen gingen je voor …. misschien heb je al eerdere roei-, zeil- of andere waterervaring, en lokt nu de Maas? Les nemen kan ook bij MWC klik dan vooral op de knop 

Lid Worden?

of kom gerust eerst eens langs bij het Clubhuis aan de Maas – Hoge kanaaldijk 100.