Wedstrijdroeien

MWC gaat voor de winst!

Wedstrijdroeien heeft de afgelopen jaren bij MWC een prominentere plaats verworven. Waar rond 2016 nationaal juniorenkampioenen als Jasper Joordens en Hilmar Verbeek het inmiddels geschopt hebben tot op het EK-podium, dingen steeds meer ploegen/combinaties mee op nationale wedstrijden. Graag stellen we onze ploegen voor: 

wedstrijdroeien1

Dames

* Onder de bezielende coaching van Titus Sips trainen de dames in verschillende boten en zoeken daarbij passende wedstrijden (leeftijdcategorie rond 30 jaar). Zo nemen zij deel aan de Heineken Roeivierkamp, Head of the River Amstel (4*) en Tweehead (2x), Saurus International Regatta, Thêta Herfstregatta (2x) en Beatrix Winterwedstrijden. Ook roeiden zij een wedstrijd op de Arno in Florence!

Er wordt het hele jaar door getraind op de Zuid-Willemsvaart bij Saurus, en op de Maas, ook in de 8+. Vaste trainingsdagen zijn woensdagavond en zaterdagochtend.

Bekijk ook de uitgebreide ploegpresentatie van deze 'Rudermädels' ('Roeimeisjes')

* Daarnaast vormt Michalina Partyga een 2x-combinatie met Sauriër Berber Hoogland. In het voorjaar van 2022 wisten zij al te blikken op de Tweehead en Bosbaan Voorjaarswedstrijden! Zij worden gecoacht door Tom van Kraaij, Roderik Höppener, en Sven Janssen (MSRV Saurus).

wedstrijdroeien2

Heren

* Een mix van alle leeftijden bemant de Heren 8+. Gecoacht door Jeroen van Gorkom trainen de mannen zondagochtend voor enkele wedstrijden in het voor- en najaar. Zo won de 8+ de laatste Limburg Boat Race (2018) en namen ze deel aan de Beatrix Winterrace. Dit voorjaar nemen zij deel in een 4*+ aan de Head of the River Amstel en Spaarne Lenterace.

* Sinds najaar 2021 zijn ook enkele Heren Masters (rond de 30 jaar) fanatiek aan het boordroeien. Gecoacht door Hans Kroon namen zij deel aan de Novembervieren en onlangs aan de Head of the River Amstel (8+) en Tweehead (2-). Getraind wordt op zaterdagochtend en 's avond doordeweeks.

Boordroeien

Enthousiaste scullers die ook het boordroeien onder de knie willen krijgen, komen aan hun trekken in een 4+ o.lv. Vester Janssen. Zij trainen elke zaterdagochtend.

Junioren

Sinds enkele jaren trainen getalenteerde junioren op wedstrijdniveau o.l.v. John Maguire. Op de Zuid-Willemsvaart bij Saurus bereiden zij zich voor op het 2km-seizoen.

Ook zin in wedstrijdroeien? 

Heb je roeiervaring en/of ben je gemotiveerd om ook gecoacht te trainen met deze ploegen en wil je meedoen met een wedstrijd? Meld je dan bij een van de coaches of stuur een mailtje naar sportzaken@maastrichtsche.nl. Dan bespreken we wat jouw mogelijkheden zijn.

Weten waar en wanneer in 2023: zie het overzicht van de KNRB