Laatste wedstrijdnieuws

Het Eindhovense roeiweekend van de Ruderm├Ądels

Datum: 28 februari 2024  -  Categorie: Wedstrijden
Ik wil best toegeven dat ik tevoren een beetje opzag tegen ons trainingsweekend. Al dat rijden, op- en afladen, riggeren, regelen, coachen. Drie dagen permanent aan staan. Dat is voor een ouwe knakker niet niks. Maa... Lees meer

Doorleefde winterwedstrijd in Delft

Datum: 20 februari 2024  -  Categorie: Wedstrijden
Elke roeier herkent het wel; van die momenten dat roeien het fijnste is dat er bestaat. Een zondagmiddag, windstil. Een vlakke Maas, een klein zonnetje. Mooie vergezichten over het Grindgat en de Pietersberg, het mech... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Wedstrijdroeien

MWC gaat voor de winst!

Wedstrijdroeien heeft de afgelopen jaren bij MWC een prominentere plaats verworven. Waar rond 2016 nationaal juniorenkampioenen als Jasper Joordens en Hilmar Verbeek het inmiddels geschopt hebben tot op het EK-podium, dingen steeds meer ploegen/combinaties mee op nationale wedstrijden. Graag stellen we onze ploegen voor: 

wedstrijdroeien1

Dames

* Onder de bezielende coaching van Titus Sips trainen de dames in verschillende boten en zoeken daarbij passende wedstrijden (leeftijdcategorie rond 30 jaar). Zo nemen zij deel aan de Heineken Roeivierkamp, Head of the River Amstel (4*) en Tweehead (2x), Saurus International Regatta, Midzomer Vechtrace, Thêta Herfstregatta (2x) en Beatrix Winterwedstrijden. Ook roeiden zij een wedstrijd op de Arno in Florence! Carlijn Wiertz wist in oktober 2022 in haar eerste skiffwedstrijd te blikken op de Army Regatta in Breda. En op de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien (NKIR) won Seda Cantekin knap in haar klasse.

Er wordt het hele jaar door getraind op de Zuid-Willemsvaart bij Saurus, en op de Maas. Vaste trainingsdagen zijn woensdagavond en zaterdagochtend.

Bekijk ook de uitgebreide ploegpresentatie van deze 'Rudermädels' ('Roeimeisjes')

* Daarnaast vormde Michalina Partyga een 2x-combinatie met Sauriër Berber Hoogland. In het voorjaar van 2022 wisten zij het Ladies Development klassement in de 2x te winnen en te blikken op de Tweehead en Bosbaan Voorjaarswedstrijden;  gecoacht door Tom van Kraaij, Roderik Höppener, en Sven Janssen (MSRV Saurus).

wedstrijdroeien

Heren

* Een mix van alle leeftijden bemant de Heren 8+. Gecoacht door Jeroen van Gorkom trainen de mannen zondagochtend voor enkele wedstrijden in het voor- en najaar. Zo won de 8+ de laatste Limburg Boat Race (2018) en namen ze deel aan de Beatrix Winterrace. Dit voorjaar nemen zij deel in een 4*+ aan de Head of the River Amstel en Spaarne Lenterace.

* Sinds najaar 2021 zijn ook enkele Heren Masters (rond de 30 jaar) fanatiek aan het boordroeien. Gecoacht door Hans Kroon namen zij deel aan de Novembervieren aan de Head of the River Amstel (8+), Spaarne Lenterace, Handicap Int. de Visé en Tweehead (2-). Luc Timmermans en Chris van Oostrum wisten in deze 2- na enkele tweede plaatsen blik te trekken op de Beatrix Winterrace in november 2022. Getraind wordt op zaterdagochtend en 's avond doordeweeks.

Mixed

Sinds enkele jaren trainen de mixed-dubbeltwee van roeiechtpaar Anneke en Max Cramwinckel serieus voor enkele wedstrijden. Vast onderdeel is de Moordregatta waar ze al twee keer blik trokken. In september 2022 namen ze voor het eerst met succes deel aan de WK masters in Libourne en eindigden op het nippertje knap tweede in hun klasse. Getraind door Titus Sips starten ze binnenkort de Tweehead in Amsterdam en later dit voorjaar de Handicap Int. de Visé.

b64272ae-6c64-4d46-8d9c-ed5f8f16c12e

Boordroeien

Enthousiaste scullers die ook het boordroeien onder de knie willen krijgen, komen aan hun trekken in een 4+ o.lv. Vester Janssen. Zij trainen elke zaterdagochtend en namen dit jaar deel aan de Ganze Regatta in Goes.

Junioren

Sinds enkele jaren trainen getalenteerde junioren op wedstrijdniveau o.l.v. John Maguire. Op de Zuid-Willemsvaart bij Saurus bereiden zij zich voor op het 2km-seizoen.

Ook zin in wedstrijdroeien? 

Heb je roeiervaring en/of ben je gemotiveerd om ook gecoacht te trainen met deze ploegen en wil je meedoen met een wedstrijd? Meld je dan bij een van de coaches of stuur een mailtje naar commissaris Sportzaken Joost van den Akker via nekaztrops.[antispam].@maastrichtsche.nl. Dan bespreken we wat jouw mogelijkheden zijn.

Weten waar en wanneer in 2023: zie het overzicht van de KNRB

en in elk geval:

*Ganzeregatta, Goes, 4 maart

*Head of the River Amstel, 11 maart

*Heineken Roeivierkamp, Amstel, 18 maart

*Tweehead & Skiffhead, Amstel, 25/26 maart

*Saurus Int. Regatta, Maastricht, 6-7 mei

*Spaarne Lenterace, Haarlem, 13 mei

*Handicap Int. Visé, 24 juni