Corona

Geplaatst op 10-04-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Josephine Dols

Lieve leden,

Beginnen jullie al een beetje te wennen aan deze situatie? Op de een of andere manier voelen we allemaal de gevolgen van de strenge maatregelen van de overheid. Ook voor onze club is het allemaal heel ingrijpend. We kunnen niet roeien, we missen elkaar en ons gezellige clubhuis, nieuwe leden kunnen we niets bieden.

Een hart onder de riem

Via het forum op onze website delen leden hun ervaringen, worden tips uitgewisseld en steken we elkaar figuurlijk een hart onder de riem. Lees mee via deze link en laat wat van je horen! Voorzitter Peter Vos reageert persoonlijk op jullie berichtjes. Via de knop “abonneren” krijg je meldingen over updates.

Heb je tijd en ruimte om klusjes voor de club te doen? 

  1. Bij de KNRB in Amsterdam liggen zes sets riemen voor ons klaar. Ga je toevallig nog die kant op en kun je ze voor ons mee nemen? Neem contact op met Dolf der Kinderen via email: nerednikredflod.[antispam].@gmail.com
  2. Het clubhuis heeft hier en daar een stevige lik verf nodig. De wanden worden een voor een op projectbasis aangepakt, te beginnen met de zuidkant (zie foto). Daar kunnen we nog wat handjes bij gebruiken! Natuurlijk houden we rekening met de RIVM maatregelen, dus met niet meer dan drie personen tegelijk en anderhalve meter afstand. Dolf zal zorgen voor instructies. Aanmelden kan via Ine Spee: netietilicaf.[antispam].@maastrichtsche.nl

ALV gaat (voorlopig) niet door

De geplande Algemene Ledenvergadering op 20 april a.s. kan helaas niet doorgaan. Tijdens deze vergadering wordt normaal teruggekeken op het afgelopen jaar en financiële verantwoording afgelegd. Een ander voorgenomen agendapunt is de (her)verkiezing van bestuursleden. Volgens het rooster zijn zowel de penningmeester als secretaris aan het einde van hun termijn. Beiden huidige kandidaten Arjen Klop en Josephine Dols zijn herkiesbaar. Dat neemt niet weg dat andere leden van harte uitgenodigd worden om zich verkiesbaar te stellen. Mocht je belangstelling hebben neem dan contact op met Peter Vos via rettizroov.[antispam].@maastrichstche.nl.

Berichten afwachten

Met z’n allen kijken we uit naar het moment waarop de regering met nieuwe berichten over de anti-corona maatregelen gaat komen. Het probleem is natuurlijk dat in een roeiboot (behalve in skiffs) het houden van anderhalve meter afstand geen optie is. Ook mogen we geen groepjes van meer dan drie personen vormen. Dat maakt het allemaal heel lastig voor onze club. We hebben gekeken hoe andere clubs hier mee omgaan. Vanuit respect voor het vereniging gevoel en solidariteit met andere roeiclubs houden we voorlopig alle boten in de loods. Neemt niet weg dat we samen met jullie de berichtgeving nauwlettend in de gaten houden. Via deze weg én de website zullen we jullie informeren wat e.e.a. betekent voor MWC. Tot die tijd: haw pin!

Fijne paasdagen gewenst.

Met sportieve groet,

het bestuur