Opweg naar MWC 1.5

Geplaatst op 19-04-2020  -  Categorie: Corona

We horen en weten dat jullie de club en het roeien missen. Helaas ziet het ernaar uit dat deze situatie iets van de lange adem gaat worden. Vooruitlopend op de persconferentie door minister Rutte op dinsdag 21 april zijn we echter wel, in overleg met andere roeiclubs en de KNRB, aan het kijken welke clubactiviteiten eventueel mogelijk zijn of zouden kunnen worden. In onze video-bestuursvergadering hebben we vanochtend e.e.a. besproken.

Skiffen en C1

Wellicht zouden we, met wat inventiviteit én discipline, het skiffen en C1 roeien weer op kunnen starten. Partners zouden eventueel in een dubbel twee kunnen roeien.Roeivereniging Breda heeft voor de KNRB een voorbeeld protocol gemaakt. De KNRB is dit aan het bestuderen. Als MWC-bestuur hebben we gekeken hoe wij dit protocol zouden kunnen toepassen binnen onze club. In grote lijnen zou het er als volgt uit kunnen zien. Op ons vlot kunnen steeds 2 bootjes tegelijk het water op. We maken dan een schema van 60 minuten per keer, met 15 minuten pauze om het materiaal te ontsmetten en over te dragen aan de volgende persoon. Om elkaar een beetje in de gaten te houden blijven we op het water op roepafstand. In de loods en op het vlot is steeds, in blokken van 4 uur, een Corona-Coördinator (Co-Co) aanwezig die als verkeersregelaar fungeert en zorgt dat de hygiëneregels nageleefd worden. Wie van de A en B-roeiers zou hier iets voor voelen? En is ook bereid om een of meer diensten als Corona-Coördinator op te treden? Meld je dan aan via de activiteit "Roeien tijdens Corona". Maar nogmaals, we moeten deze week de nieuwe informatie afwachten voordat we ons protocol verder uit kunnen werken en groen licht kunnen geven.

Takelen
Met name de zeilers onder ons popelen om met hun eigen boot het water op te kunnen gaan. Onder voorbehoud van de berichtgeving deze week hopen we op zaterdag 2 mei a.s. een takeldag te kunnen organiseren. Uiteraard ook weer met een strak protocol om te zorgen dat we geen onnodige gezondheidsrisico’s lopen. De havenleden worden hier nog over geïnformeerd.

Ergometeren
Diverse leden hebben zich al gemeld en een ergometer geleend voor thuisgebruik. Wil jij ook 1 of 2 weken een ergometer lenen? Meld je dan aan via de activiteit "Ergometeren tijdens Corona" . Dan maken we een roulatiesysteem.

Clubhuis
Om de strenge hygiëne regels te kunnen respecteren blijft het clubhuis sowieso voorlopig dicht. Geen drankjes na afloop van het roeien dus. En ook geen gebruik van kleedkamers. Met de schilders en andere klussers zijn speciale afspraken gemaakt.

Evenementen
Het is echt heel jammer, maar we verwachten dat we tot 1 september geen evenementen kunnen organiseren. Het Prominentenroeien zal waarschijnlijk ook niet doorgaan. Maar we kunnen op deze manier ook geen Algemene Ledenvergadering organiseren. Daarom zijn we aan het bekijken of we die online kunnen houden. Tenzij op dinsdag 21 april andere geluiden komen, uiteraard.

"MWC Digitaal" Webinar op 22 april om 20:30 uur
Op de nog redelijk nieuwe MWC website is een speciaal forum waar leden hun ervaringen kunnen delen en tips uitwisselen. Ook kun via deze website andere leden opzoeken, je eigen gegevens wijzigen, belangrijke informatie vinden etc. Wil je graag wat uitleg over hoe de website in elkaar zit, hoe je moet inloggen etc.? Meld je aan door op "MWC Digitaal" te klikken. Tijdens dit webinar kun je ook vragen stellen aan onze webbeheerders.

Subsidie
Als club zouden we eventueel gebruik kunnen maken van een subsidieregeling waarbij we 4000 euro zouden krijgen van de overheid om ons door deze Corona Crisis heen te helpen. Als bestuur hebben we besloten (voorlopig) geen gebruik daarvan te maken. Er zijn clubs die het veel harder nodig hebben dan wij. Dankzij de solidariteit van onze leden kunnen we voorlopig zelf onze broek ophouden!

Tot slot
Nu we ruim een maand verder zijn merken we hoe deze crisis zijn tol begint te eisen. In onze gezinnen en families, ons werk, en het verenigingsleven. Laten we ons vast houden aan wat we om ons heen zien in de natuur. Die gaat gewoon door! De bloesem bloeit volop. De zon verwent ons deze weken met extra veel licht en warmte. We zorgen goed voor onszelf en elkaar en we houden goede moed! Heb je ondertussen nog vragen of goeie ideeën voor MWC, meld je dan bij Peter Vos via voorzitter@maastrichtsche.nl of deel ze via het forum op de website.

Met vriendelijke groeten van een gezond bestuur,

image001 2