Gezocht: Organisator Elfstedentocht / overige vrijwilligers

Geplaatst op 03-02-2020  -  Categorie: Wedstrijden

De Elfsteden Roei Marathon 2020 wordt dit jaar op 22 en 23 mei geroeid. We hopen ook dit jaar weer met tenminste 2 boten deel te kunnen nemen. Omdat een belangrijk lid van onze voorbereidingscommissie is uitgevallen als gevolg van een ski-ongeluk heb ik op onze website een vacature gemeld om ook dit jaar weer samen een Elfstedentocht te organiseren. Bij deze dus nogmaals de vraag of je mee wilt helpen de Elfstedenroeimarathon binnen MWC te organiseren.

Om nog op tijd te zijn met het reserveren van hotelruimte is het nodig om snel een beeld te hebben van de mensen die dit jaar mee willen doen.

Het zou leuk zijn als er MWC-ers mee willen doen die nog nooit mee hebben gedaan. De belangrijkste eis is dat je 10 kilometer met zijn tweeën binnen een uur kunt roeien. Bij deze de oproep om snel aan te geven of je mee wilt doen. Je kunt dat doen bij nekaztrops.[antispam].@maastrichtsche.nl De definitieve aanmelding moet je t.z.t. doen via onze website. Er wordt binnenkort nog een info-avond georganiseerd.

De Elfstedenroeimarathon (210 km) wordt in een C2 geroeid. Iedere boot kent maximaal 12 bemanningsleden. De afgelopen jaren roeiden wij die meestal met 2 vaste sturen en 5 roeikoppels die in een estafette steeds een etappe tussen de 8 en 12 kilometer roeiden. Er wordt vrijdagavond om 20.00 uur gestart. De tocht moet binnen 24 uur afgerond zijn.

Net zoals in de andere jaren blijven we de kwalificatie-eis van 10 kilometer binnen een uur stellen. Dat doen we om een kleine marge over te houden die nuttig kan zijn bij wat slechter weer of een keertje de verkeerde afslag nemen.

Daarnaast zullen we ook aankondigen wanneer de wisseltrainingen zullen worden georganiseerd. Die blijken ook ieder jaar weer nuttig omdat met snelle wissels relatief veel tijd te winnen is.

Wij nodigen ook vooral leden van MWC uit die de Elfstedentocht nog niet mee geroeid hebben. Het is echt een uitdagende en leuke ervaring om met zijn allen de 210 kilometer te bedwingen. Het handigst is om zelf met iemand anders een koppel te vormen. Lukt je dat niet, geef je dan als individu op. Wij zullen dan bekijken of we een geschikte partner voor je kunnen vinden. Ik laat zo snel mogelijk weten op welk moment we een informatiebijeenkomst waarin we de aftrap doen voor de Elfstedenroeimarathon 2020.

Theo Peereboom (nekaztrops.[antispam].@maastrichtsche.nl)

Wil je je voor andere zaken op MWC inzetten: er zijn ook vacatures voor de RoMatCom en FeestCommissie 2020 - kijk hier voor meer informatie.