Nieuws van de Romatcom

Geplaatst op 18-05-2020  -  Categorie: Algemeen

Tijdens de stille Corona-periode is door enkele leden van de Romatcom de kans aangegrepen om een flink aantal boten onder handen te nemen. Omdat we maar met een paar mensen aanwezig mochten zijn moesten de zware boten even blijven liggen en hebben we ons geconcentreerd op de skiffs en de tweemans boten. Dat deel van onze vloot is dus weer geheel up to date. Met hulp van Chretien zijn twee nieuwe spuiters geïnstrueerd en is een 8-tal boten van een nieuwe laklaag voorzien. Dat waren de Stormvogel, de Kochmeeuw, de Pelikaan,de Uiver, de Zilvermeeuw en de Sneeuwgans. De Waterkip kon na de desastreuze aanvaring weer in oude glorie worden hersteld door een deskundige reconstructie van Dolf en ligt weer klaar voor gebruik. Als laatste voorlopig ligt De Griel in de werkplaats. De verwachting is, dat die einde van de komende week ook weer klaar is.

De komende klus is het opnieuw spuiten van een groot aantal big-blades en de riemen voor de nieuwe boten, die binnenkort verwacht worden.

Schoonmaken van de boten na gebruik

De handdoeken, die we daarvoor gebruikten, waren vaak erg vies en vuil en veroorzaakten krassen op de lak. Daarom is ervoor gekozen om nu met vezeldoeken te gaan werken, die in een kast op het vlot na gebruik schoongespoeld opgehangen moeten worden. Voor de skiffs, die via het Maasvlot boven komen, hangen de doeken vooraan in de loods. Nogmaals het verzoek dus om de boten ook aan de binnenzijde incl. het dek en de riggers, goed schoon te maken, zodat we lang plezier van het vele werk mogen hebben!

Paul Creemers