Teruggave borg druppel (herinnering)

Geplaatst op 09-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Retour borg clubkaart (nu met juiste instructie)

Op de laatste algemene ledenvergadering heeft het bestuur medegedeeld dat het borgsysteem van de clubkaart wordt afgeschaft. In het verleden werd er gewerkt met een toegangsdruppel. Omdat deze vrij duur was bij de aanschaf werd destijds overgegaan tot het innen van een borgsom van € 25,-. Toen overgeschakeld werd op de huidige (witte) clubkaart (relatief goedkoop in aanschaf) werd dit betalingssysteem gehandhaafd. Het totaalbedrag dat we hierdoor als club binnen onze financiën aan borg beheren is rond de €  9.000,-, en je snapt dat dit geld is dat we niet kunnen inzetten.

Dit systeem is zowel administratief als boekhoudkundig best omslachtig en complex. Afschaffing van deze borg betekent dat iedereen recht heeft op teruggave van dit bedrag….. om dit te realiseren voor de penningmeester natuurlijk een enorme klus. Al met al zou het een financieel meevallertje zijn voor onze club, als we een groot deel van dit bedrag binnen onze financiën zouden kunnen behouden. We realiseren ons echter ook dat het voor individuele leden vaak een kunst is om een goed balans in de in- en uitgaves te behouden. Ondanks dat de borg gaat wegvallen, word je wel verzocht attent te zijn op je huidige clubkaart. Bij vernieuwing ervan wordt € 10,- in rekening gebracht.

Hoe kun je handelen?

Je geeft vóór 1 juni 2022 aan dat je het bedrag terug wenst te ontvangen. Dit doe je door de activiteit “Inschrijven: Verzoek Retour Borg Clubkaart” te openen. De gegevens zijn gekoppeld aan een formulier uit de ledenadministratie. Indien dit nog moet gebeuren, vul je je banknummer in en rond je het af. Het vakje “ BIC 1” laat je blanco.

Als we geen bericht van jou ontvangen, dan betekent dit dus dat je borg voor de club een donatie wordt. Zoals reeds vermeld, snap je dat deze financiële meevaller meer dan welkom is.

Heb je vragen hierover, meld dit dan via e-mailadres: siraterces.[antispam].@maastrichtsche.nl