Update Corona 23 april 2020

Geplaatst op 23-04-2020  -  Categorie: Corona

Lieve leden,

De persconferentie door minister Rutte afgelopen dinsdag was spannend. In hoeverre zouden we weer meer ruimte krijgen om naar familie, school, werk, sportclub, etc. te gaan? De boodschap is inmiddels bij iedereen bekend.

Voor onze vereniging is helder dat we, behalve met de jeugd tot 18 jaar, nog niet veel kunnen. Het concept protocol dat we in onze vorige mail met jullie deelden om het roeien in de skiff, C1 en dubbel weer op te pakken blijft daarom nog even op de plank liggen. Dank in ieder geval voor degenen die hun belangstelling hiervoor kenbaar hebben gemaakt. Hopelijk komt er in de loop van mei een versoepeling van de maatregelen waardoor we dit wel op kunnen pakken.

Als bestuur hebben we opnieuw de situatie bekeken én contact opgenomen met de KNRB. Klik hier om de tekst van de KNRB te lezen. Zij zijn heel duidelijk over het beleid en wij volgen dit.

Tot en met 28 april:

 • Loodsen zijn gesloten.
 • Verenigingsgebouw is gesloten (sociëteit, ergometer/krachttrainingsruimte, bestuurskamer etc.
 • Kleedkamers zijn gesloten.
 • Er wordt niet geroeid vanaf de verenigingen.

Vanaf 29 april voor specifieke doelgroepen:

 • Loodsen kunnen open onder voorwaarden.
 • Roeiers tot en met 12 jaar mogen roeien in meerpersoonsboten.
 • Roeiers tot en met 18 jaar mogen roeien in éénpersoonsboten.
 • Verenigingsgebouw is gesloten.
 • Kleedkamers zijn gesloten.
 • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

Voor het beoogde takelen van de boten in de haven maken we een heel strak protocol dat we gaan bespreken met de gemeente. Zodra zij groen licht geven, kunnen we hopelijk op 2 mei a.s. aan de slag met de havenleden om hun boten te water te laten.

Andere activiteiten
Ondertussen wordt er op onze club toch nog heel voorzichtig doorgewerkt aan het broodnodige onderhoud van de gebouwen. Onder leiding van Dolf der Kinderen zijn zo’n 10 enthousiaste leden aan het krabben, schuren en verven geslagen. Met ruime afstand van elkaar zijn zij druk bezig met het opknappen van het houtwerk. Fijn dat dit gebeurt en veel dank namens ons allen!

Forum op de website en inloggen
Zoals al eerder gemeld delen we ideeën en ervaringen met elkaar via het forum op de MWC website. Ben je je inlogcode kwijt?

 1. Klik op “LOGIN MIJN MWC”
 2. Klik op “Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten”

inlog-mwc

Let er wel op dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt als waarop je de mails van onze vereniging ontvangt.

Uitleg over de website
Heb je nog andere technische vragen over de website? Bijvoorbeeld hoe je je eigen lidmaatschap gegevens kunt bekijken en/of aanpassen? Meld je dan aan voor het speciale webinar op donderdag 30 april a.s. om 20.30 uur. Je krijgt dan persoonlijke uitleg over hoe e.e.a. werkt. Stuur daarvoor een mail naar: penningmeester@maastrichtsche.nl

Tot zover weer!

Sportieve groet,

Het bestuur van MWC