Boat Race Diner MWC

Geplaatst op 29-03-2023  -  Categorie: Algemeen

Na een enigszins teleurstellende 2-head, omdat die door de harde wind op het laatste moment afgelast werd, was het zondag 26 maart voor the boatrace. Een jaarlijkse roeiwedstrijd op de onstuimige Thames die sinds 1829 gevaren wordt. De twee grote universiteiten, Oxford en Cambridge, strijden tegen elkaar in achten.

Deze historische wedstrijd leek ons een mooi moment om te combineren met een diner voor de wedstrijdploegen die de afgelopen maand gestreden hebben op de Amstel (Head, Heineken, 2-head). Dit zorgde voor een leuk gemêleerd gezelschap. Met een prachtige opkomst van 27 leden zaten wij om 17.00 uur klaar voor de eerste boat race: de vrouwen. whatsapp-image-2023-03-28-at-09-59-34

Omdat ploeggenoot Fijnanda bij Oxford heeft geroeid, hadden de supporters van MWC weinig keuze dan voor Oxford te zijn. Maar helaas was de wedstrijd snel beslist en spoot Cambridge ervandoor. Onder het genot van wat hapjes en een lekker drankje zagen wij de Oxford ploeg langzaam achterop raken en konden ze Cambridge helaas niet meer inhalen.

Een uur later startte de mannenploeg en zat iedereen weer klaar voor de revanche. Hier bleef de wedstrijd lang erg spannend, de ploegen bleven dicht bij elkaar en het water was lekker woest. Hier en daar werd er nog een mishaal gemaakt en het wegvallen van de internetverbinding zorgde samen voor veel spanning in het clubgebouw. Maar ook hier moest Oxford het onderspit delven en waren ze net niet snel genoeg om Cambridge weg te houden van de overwinning.

Nadat de beamer opgeruimd was en de tafels weer op hun plekken stonden was het tijd voor het culinaire spektakelstuk. Misha en Marrit hadden een smakelijk drie gangen dinertje geprepareerd wat in grote pannen geserveerd werd, voor 25 man moet je toch best wat soep en pasta koken! boat-dinner-794d0d75-502a-44cb-b54b-9b3e9356b68d

Na nog genoten te hebben van een lekker dessert heeft iedereen weer geholpen met opruimen en afwassen en was het tijd om weer naar huis te gaan.

Wij willen iedereen bedanken voor de grote opkomst, en volgend jaar gaan we voor de tweede editie!

Marrit en Misha