Brevettensysteem per april 2023

Geplaatst op 15-02-2023  -  Categorie: Algemeen

Wijziging van het brevettensysteem per 1 april 2023

Op 1 april wijzigen we ons huidige ‘CBA-brevettensysteem’ in een ‘NIVO-systeem’, waarbij we het werkelijke nivo van de roeier koppelen aan het gebruik van de daarbij passende boot.

We hebben deze gelegenheid ook aangegrepen om de vaardigheids- en exameneisen, die aan de roeiers gesteld worden, kritisch te bekijken. Over deze vernieuwde aanpak is er de afgelopen periode veel gediscussieerd, nagedacht, gesleuteld en feedback gegeven door de instructiecommissie, coaches, instructeurs en het bestuur. 
 

De hoofdreden om kritisch te kijken naar ons brevettensysteem is de intensiever wordende beroepsscheepvaart op de Maas, met hogere golven en meer kruisende schepen. Deze ontwikkelingen maken ons als roeiers en sturen steeds kwetsbaarder, waardoor er steeds meer inzicht, behendigheid en verantwoordelijkheid wordt geëist. Door de invoering van dit systeem spelen we in op deze ontwikkelingen. 

Elk roeilid zal ervoor moeten zorgen dat hij/zij de vaardigheden blijft oefenen en onderhouden, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de kennis en kunde van onze instructeurs. Binnen ons reserveringssysteem op het computerprogramma e-Captain en op de lidkaarten worden alle behaalde C-, B- en A-brevetten vervangen door Nivo 1, 2 en 3 zodat bij aanvang van het roeiseizoen het reserveren als vanouds verloopt.

De beschrijving van het brevettensysteem vindt u op de website onder "Roeien" > "Opleidingen" > "Opzet instructie", of als (PDF) document onder deze link 

De instructiecommissie en het bestuur

mwc-roeptoeter