De roeimakelaar

Geplaatst op 04-09-2024  -  Categorie: Algemeen

Eerder dit jaar heeft het fenomeen de ‘roeimakelaar’ bij MWC zijn intrede gedaan. Er zijn in de praktijk wat onduidelijkheden, dus hierbij: wat “doet” een roeimakelaar, en wanneer komt de roeimakelaar in actie?

De groep roeimakelaars bestaat uit Hans Wemmers, Nathalie Sieben en Peter Wilms van Kersbergen. Hun rol is primair nieuwe leden met roei-ervaring elders een warme ontvangst binnen MWC te geven, om hen zo snel aan ploegcontacten te helpen, of, afhankelijjk van ervaring en ambities, te adviseren welke mogelijkheden er voor een nieuw lid binnen MWC zijn.

De roeimakelaar kan ook bestaande MWC leden bijstaan om een roeiploeg te vinden, met name als het gaat om het zwarte gat na de reguliere roei-instructie op te vangen; immers, de praktijk leert dat niet elke instructieploeg als team doorgaat, niet iedere roeier voor B of A brevet op wil gaan, en soms is dan aansluiting bij een ander “onbekend” ploegje moeilijker te vinden. Maar hierbij geldt wel als regel dat een roeilid het interne instructietraject heeft doorlopen, en als roeivaardigheid over minimaal C + stuurbrevet beschikt, anders kan hij/zij niet zelfstandig mee het water op.

Overigens zijn er binnen MWC ook een aantal toerroei- en zogeheten “instuif” momenten, om met andere MWC-ers in wisselende samenstellingen het water op te gaan. We werken nog aan een overzicht dat op de site zal komen.

Meer weten of contact opnemen? Stuur dan even een mail naar roeimakelaars@maastrichtsche.nl .