Eindelijk een boothuis voor de sloep!

Geplaatst op 05-12-2023  -  Categorie: Sloeproeien

Het zal sommigen van jullie niet ontgaan zijn dat er sinds kort een boothuis voor de sloep is gebouwd in onze haven. 

sloep-afbeelding1

Dit boothuis was bij ons (de sloeproeiers) al vele jaren een grote wens, die nu dan eindelijk in vervulling is gegaan. Voorheen is de boot altijd afgedekt met een zeil, dat met zeillatten in een tentvorm op de sloep werd geplaatst. Naast het feit dat het plaatsen en er afhalen van dit zeil een vervelend en mensonterend werkje was, ging dit zeil ook altijd snel kapot. Het werd dan ook (minstens) 3 keer per week er op en er af gehaald, wat voor veel slijtage zorgde.

Wij zijn ongeveer 2,5 jaar geleden begonnen over een boothuis te brainstormen. Rond die tijd hebben we ook kunnen ruilen van ligplaats, zodat de sloep kwam te liggen in de enige ligplaats die maar één boot heeft tussen twee vingerstijgers. Wel zo makkelijk natuurlijk voor het plaatsen van een boothuis. Daarna hebben we verschillende ontwerpen de revue laten passeren, die echter allemaal niet goed of te duur waren.

Ongeveer 1 jaar geleden is Dolf der Kinderen onze vertegenwoordiger geworden bij het bestuur. Het gelukkige toeval wil dat Dolf twee rechter handen heeft (hij heeft een klusbedrijf gehad en geeft leiding aan de RoMatCom), dus na onze wens van een boothuis met Dolf te hebben besproken, heeft hij zich meteen op deze uitdaging gestort.

sloep-afbeelding2

Binnen no-time had Dolf een goed en goedkoop ontwerp op papier, goedkeuring van het bestuur, materialen besteld  en voor we het wisten was de constructie van het boothuis bij de RoMatCom al aan de gang. Zie de foto's bij dit artikel voor het resultaat: De bogen zijn geplaatst; De “tunnel” is aan de voor en achterkant open, als dit te veel inregent, zouden we die kunnen afsluiten. Om geen deur te hoeven maken in het zeil, stappen we aan de voorkant in, hiervoor is een vlonder gemaakt. Door ons het “Roy-vlonder” gedoopt.

Indien nodig zijn nog kleine aanpassingen mogelijk, maar daar komen we tijdens gebruik wel achter.

Het sloeproeiteam wil Dolf en de RoMatCom dan ook heel erg bedanken voor hun niet aflatende inzet om deze droom voor ons te realiseren.

Het sloeproeiteam. sloep-afbeelding3