Info avond Onderkoeling

Geplaatst op 23-11-2022  -  Categorie: Algemeen

1 december start het winterseizoen en ons winterreglement (zie Art. 4.3.2 Clubregels).

In dat verband, ook graag aandacht voor de presentatie ‘Onderkoeling; roeien in de winter’ op 30 november 2022. Niet het leukste onderwerp waaraan je denkt als je je sport beoefent, maar onderkoeling is een serieus potentieel gevaar voor iedereen die buitensport in de winter beoefent.
Na de afgelopen ‘never ending summer’ zijn de temperaturen aan het dalen en de wind trekt aan, waardoor de kans op onderkoeling toeneemt. Gelukkig kun je veel eraan doen om dit te voorkomen en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Op 30 november 2022 om 20.00 u. zal Maarten Christiaans dit onderwerp bespreken, waarbij aandacht wordt besteed aan achtergrond van de gevaren, herkennen van onderkoeling, preventieve maatregelen, inclusief bespreken van het winterroei-reglement en informatie wat te doen indien je toch in het water valt.
Deze avond is bedoeld voor alle ‘nieuwe' leden: leden die de afgelopen 2-3 jaren lid zijn geworden en dus wellicht weinig/geen ervaring hebben in roeien onder deze omstandigheden en niet eerder deze avond hebben bijgewoond. Ook andere leden zijn natuurlijk van harte welkom. Aanmelden