Jeugdwedstrijd 14 april 2024

Geplaatst op 17-04-2024  -  Categorie: Algemeen

Teamspirit en blik voor jeugdroeiers in Eindhoven

Zondag 14 april 2024 deden Carlijn, Lily, Lydia en Madelief mee aan de ZRB-jeugdwedstrijd over 400 meter bij Beatrix in Eindhoven. Spannend! Door het hoogwater en de stroming hadden we afgelopen winter weinig op het water getraind en vooral op de ergometer. Maar met een zomerse generale repetitie zaterdag op de Maas, moest het lukken. Met een zonnetje op het Eindhovens kanaal lag een mooie wedstrijddag voor de boeg.

240414-jeugdwedstijd-eindhoven-1

Madelief en Lily beten rond elf uur het spits af in een combi-viertje met Beatrix. Dat ging razendsnel, ze konden de jongensvier goed bijhouden. Daarna mochten Lily en Madelief in de dubbeltwee. Na een paar startjes oefenen ging ook die wedstrijd hen ook goed af. 

  • Lily “Het meest heb ik genoten van de kameraadschappelijkheid” 

Toen was het de beurt aan het MWC viertje, gestuurd door Joris van De Drie Provinciën (DDP). De boot startte goed weg, viel toen even stil na een halve snoek, maar herpakte zich heel sterk, inlopend op het viertje uit Breda.

  • Carlijn: “Ik vond zondag het allerleukste de teamspirit, dat we het echt met zijn viertjes hebben gedaan”

Voor Carlijn en Lydia stond tenslotte nog een combi-viertje met DDP op het programma. Die wedstrijd liep als een trein! Luid aangemoedigd door de langsfietsende- en rennende coaches, teamgenootjes en ouders sprintten de dames naar de finish. Voor het eerst werkte de wedstrijdorganisatie met live-tijdpublicatie, maar wat zou dat opleveren? In de vele leeftijds- en bootcategorieën waren er veel medailles uit te reiken.

240414-240414-jeugd-eindhoven

Tot onze vreugde bleek dat beide combi-viertjes in hun klasse de snelste tijd hadden neergezet: 1’47 voor de M18 4* met Lily en Madelief en 1’49 voor de M16 4* met Lydia en Carlijn. Gefeliciteerd! Na nog een funride in de dubbel-acht ging ieder opgetogen en met een medaille omgehangen weer huiswaarts. De coaches Misha, Joost en Ida kijken best wel een beetje trots uit naar de volgende wedstrijden.

 

Joost van den Akker