Kennismaking met onze nieuwe voorzitter, Mirjam Sibbel

Geplaatst op 06-12-2022  -  Categorie: Algemeen

Liefde voor het water

Ruim dertig jaar geleden ging ik vanuit het westen van het land (Amsterdam) naar het zuiden (Maastricht). We kwamen met z’n drieën en onze huishoudens pasten in één verhuiswagen.Maastricht betoverde mij, het is een mooie stad met cultuur en natuur heel dicht bij elkaar. En wij konden zelfs op de begane grond gaan wonen.

Het enige was wel: waar was het water? De slootjes en vaarten, plassen en meren? Toen ik langs MWC fietste zag ik het meteen: hier houden mensen van het water, net als ik. Het mooie haventje, de loods met prachtige boten. Dat ging helemaal goedkomen. Destijds heb ik een paar roei-brevetten gehaald. Daarna heb ik mij een tijdje te veel laten afleiden door geboorte van kinderen (3) en het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Sinds twaalf jaar ben ik weer terug bij MWC en heb al veel avonturen beleefd: de elfstedentocht, Weerribben, Lichtjestocht, Suikerrace, en onlangs het roeien op de Seine.

Mijn kinderen zijn inmiddels al lang de deur uit, terug naar de Randstad maar ze komen nog heel graag naar het zuiden.

Voor mijn werk coach ik mensen in teams en individueel. Dat doe ik al sinds 1990, en het gaat vaak over samenwerken, communicatie en leiderschap. Ook over persoonlijk gelukkig zijn of balans vinden. Interessante thematiek waar iedereen iets anders mee bedoelt.

In mijn gesprek met het bestuur zei Joost: ‘Maar dat je het anderen leert, is toch iets anders dan dat je het zelf doet: leiding geven’. Inderdaad, ik ben veel bezig met de verhalen van anderen en het wordt tijd dat ik ‘aan de bak’ ga met mijn eigen verhaal en mijn bijdrage aan MWC.

Daarom besloot ik mij te kandideren voor het voorzitterschap. Niet nadat ik eerst had gepolst of anderen (o.a. het bestuur) dat ook zagen zitten, natuurlijk. Want er is geen eigen verhaal zonder anderen, net zoals er geen bestuur is zonder (betrokken) leden. Als startend voorzitter ben ik nog meer onder de indruk geraakt van al het werk van voorgangers. Want wij hebben een mooie, goed op elkaar ingespeelde club waar ik mij graag voor ga inzetten de komende jaren. En laten wij vooral niet vergeten dat het gaat om onze liefde voor het spelen op het water!

 

Mirjam Sibbel, voorzitter MWC mirjam