Korte terugblik Weerribben roeiweekend

Geplaatst op 05-04-2023  -  Categorie: Toertochten

Naar de Weerribbenroeimarathon zonder eigen boten te verslepen, wat een luxe.  Als meest veraf gelegen roeiclub hadden we een streepje voor bij de organiserende vereniging RV ’t Diep v.w.b. het toekennen van huurboten. Roeien door het grootste rietteeltgebied van West-Europa. Ondanks de vele regenbuien en de soms sterke wind weer een feest van herkenning. Zoals varen door de Muggenbeet, de Valse Trog, stuurmanskunst in het smalle water door de gehuchten Nederland en Dwarsgracht en het geïmproviseerd wisselen van stuur op plekken waar we dit normaal niet doen. weerribben

De enige opgelopen averij is een afgewaaide roeipet die in de pittige golven van het Giethoornse meer verdween. Bij onze deelname aan de marathonafstand (55 km.) op zaterdag stond het binnen de tijdslimiet finishen voorop. Er is niets zo frustrerend te constateren dat na een dag roeiontberingen bij terugkeer in Steenwijk de tijdsjury al naar huis is. Iets dat een MWC boot vorig jaar is overkomen. Maar met een 10e plek in een startveld van 28 boten mogen we dit jaar niet ontevreden zijn. Zeven deelnemende ploegen zijn in de Weerribben verdwaald of dit jaar buiten de tijd gefinisht. Maar dan nog, een prima resultaat.

Aansluitend samen met de inmiddels aangekomen MWC toerploegen genoten van een voedzaam en gezellig diner in Meppel’s Inn. De 2 roeiploegen konden zondagmorgen starten onder sterk verbeterde weersomstandigheden.Het werd een schitterende zonnige dag in een prachtig landschap met ooievaars en andere vogels. De stevige wind hield de sturen alert. Gepauzeerd werd bij uitspanning  Geertien,vermaard in Muggenbeet ( en zelfs ver daar buiten!). Tevens was er  ook nog tijd voor een soort “rietsnijders schaft”.

We kijken terug op een top-weekend met een gouden randje.. Klik hier voor de foto's