Bijgewerkt: nu met alle foto's Prominentenroeien 2022

Geplaatst op 21-09-2022  -  Categorie: Algemeen

De fotomap is bijgewerkt inmiddels met alle groepsfoto's!
---------------------
Van onze speciale verslaggever, Sandra Adriaansens: n
a 2 jaar onderbreking kon de 30e editie van het Prominentenroeien op zondag 18 september eindelijk van start!

6z3a7956Met de nodige voorbereidingen door ongeveer 45 MWC-vrijwilligers werden de coaches van 20 teams om 9:00 u. op de coachbriefing over het verloop van de dag geïnformeerd. De volle aandacht en gespannen gezichten gaven aan dat ze er echt zin in hadden. Om 10:00 u. stipt werd het startschot door onze wedstrijdleider Theo Peereboom gegeven. De traditionele bokalen stonden al klaar voor de 5 categorieën, te weten: Heren ervaren, Heren onervaren, Dames/Mixed ervaren, Dames/Mixed onervaren en de sloeproeiteam CARIM - Met Hart en Ziel (gecoacht door van Boy Houben).


1y1a6293-1
De weergoden bleven ons gelukkig goed gezind en precies volgens het schema werden door ieder team onder de bezielende leiding van onze MWC-coaches 3 heats geroeid. Met dank aan onze vrijwilligers op het vlot, die er zorg voor droegen dat ieder team netjes op tijd klaar stond om in te stappen. Ook bij de start werden er strakke commando’s gegeven; het leek wel een echte Henley Regatta ! Toeschouwers waren in groten getale aanwezig. Dit jaar zelfs met spandoeken voor het team van Zuyd Hotel Management School.

Tijdens de wedstrijd konden deelnemers genieten van de lunch van 'Adventure Cooking' en werden ze verrast met een optreden van 'Gumbo Jazz Band'.De feeststemming zat er goed in, maar dat maakte de spanning bij het wachten van de finale uitslagen er niet minder op.6z3a7546
Om 15:00 u. waren per categorie de finalisten bekend, die over de beste twee van drie wedstrijden de snelste tijd hadden neergezet. Met toegewijde aanmoediging van onze “spreekstalmeester” Astrid Vincendon gingen de finales van start. Een grote verrassing voor MSM – Maastro- combinatie, die al bijna naar huis waren vertrokken en nu toch de finale mochten roeien!  Het team Fysio Zuyd 1 pakte de finale zo serieus op dat ze met hun volle kracht een dolpen los roeiden en dus maar met 3 roeiers over de finish kwamen. Maar dat mocht de pret van hun collega’s van het team Fysio Zuyd 2 niet drukken, die overtuigend de finale wonnen. Gefeliciteerd! Ook aan de teams van Paulussen Advocaten (coach Hans Tijs), Vodafone Ziggo (coach Chris van Oostrum), Rotaryclub Maastricht (coach Mareille Angeli) en Fysio Zuyd 1 (coach Peter van Oostrum) met de overwinningen in hun categorie. En voor de sloeproeiers het goede resultaat van de aanwinst van minimaal 4 nieuwe leden!  Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Opgewarmd door de jazzband volgde een uitvoerige prijsuitreiking waarbij onze Vice-voorzitter Joost van den Akker met de sponsoring door deelnemende teams een cheque van € 1500 mocht overhandigen aan Tonnie Meij, de voorzitster van Stichting de Gouwe. MWC is blij dat we in deze dure tijden met zovele inflatie iets voor de inwoners van Maastricht kunnen betekenen. De Maastrichtse wethouder Manon Fokke sloot de dag af met het uitreiken van de grootste bokaal aan het winnende Dames-Mixed Onervaren team van Paulussen Advocaten met een warme speech over het creëren van “verbinding” voor en door de Maastrichtenaren.
1y1a6841
1y1a6831

6z3a8143Het was ondanks de regen een geweldige dag waar we met veel plezier op terugkijken. Met dank aan alle vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen. Tot volgend jaar.

Klik hier voor het uitgebreide (foto)verslag van deze dag door Laurens Bouvrie.