Maastrichtse Watersportverenigingen bundelen krachten

Geplaatst op 02-08-2021  -  Categorie: Algemeen

Maastrichtse Watersportverenigingen bundelen krachten

De watersportverenigingen WSC Treech ‘42, MCC, Waterscouting Jan van Gent, de Maastrichtse Watersportclub, de Maastrichtse Reddingsbrigade en Maastrichtsloep.nl hebben op 23 juli 2021 een gezamenlijk reclamebord langs de Maasboulevard geplaatst. Dit om fysiek beter zichtbaar te zijn.
Dit bord is een resultaat van de krachtenbundeling en samenwerking van de Maastrichtse watersporters aan de Maasboulevard ten zuiden van het stadscentrum.

De watersportclubs in Maastricht zijn niet alleen de ‘achtertuin’ voor de Maastrichtenaar en Zuid-Limburger die lid is. Ook op het gebied van recreatie en verblijf – de jachthavens - zijn zij complementair aan het grote kwaliteitsaanbod dat Maastricht te bieden heeft om te onthaasten in de nabijheid van het stadscentrum. Het verenigingsleven verandert. Ook verveningen moeten een meer externe focus hebben en meer werk maken van hun toegevoegde waarde.

De watersportclubs zijn in allerlei opzichten onbekend en vallen nog onvoldoende op in Maastricht en omgeving. Fysiek vanaf de weg maar ook beleidsmatig, zoals bijvoorbeeld bij gemeente, provincie en Rijkswaterstaat. Een van de kleine gezamenlijke acties is elkaar versterken en het fysiek meer zichtbaar maken van de watersportclubs. Een ander voorbeeld was de gezamenlijke presentatie op de Maas tijdens Koningsdag 2020. Helaas is dit vanwege COVID 19 niet doorgegaan.


Dagelijks komen er veel passanten voorbij aan de Hoge Kanaaldijk in de wijk Sint-Pieter. Dit zijn voorbijgangers die op de fiets en/of te voet het tracé over de Maasboulevard volgen in de richting van Enci en naar de veerpont in Eijsden. Allemaal potentiële nieuwe leden voor de verenigingen, die een rondje langs de Maas maken of over de Sint Pietersberg lopen De Maastrichtse watersportclubs willen met het nieuwe bord ook het verkeer beter geleiden in de omgeving. Zij willen het parkeren beter reguleren. Bij een bezoek aan de verenigingen kan men het best met de fiets komen dan wel parkeren op de grote parkeerplaats op de dijk.

Voor meer informatie over de verenigingen:

Www.Maastrichtsche.nl

Www.mccmaastricht.nl

Www.Treech42.nl

Www.MaastrichtseReddingsbrigade.nl

Www.maastrichtsloep.nl

Www.waterscoutingjanvangent.nl