Mooie vertegenwoordiging MWC in Vise

Geplaatst op 26-06-2024  -  Categorie: Wedstrijden

22 juni - 17de Handicap International van RCNV Visé – een roeifeest voor iedereen!

Nooit eerder is een groep van 28 roeiers van MWC bij een wedstrijd van start gegaan. Onze groep was verdeeld over alle leeftijdscategorieën, vrouwen en mannen. De jongste was bijna 19 en de oudste deelnemer 75 jaar. Een aantal deed voor de eerste keer mee bij een wedstrijd. Ook de 8+ van Vester had zijn debuutwedstrijd.
Voor het transport van de 8 boten webben wij een trailer bij onze zustervereniging Saurus moeten lenen. Het transport naar Visé en terug verliep dankzij onze chauffeurs Hans, Max, Vester en Gertjan heel soepel. Al de avond voor de wedstrijd konden wij onze botenwagen op de beste plek van het RCNV-verenigingsterrein parkeren. Zo konden wij op de dag van de wedstrijd gemakkelijk onze boten opbouwen en in het water leggen.

Wij hadden geluk met het weer. Voor de eerste keer sinds lang was weer een droge dag met zon. De wind was matig en de temperatuur aangenaam.

photo-2024-06-22-19-24-48

Na de briefing voor onze sturen vertrokken wij tegen 13.30 uur naar de start. Uiterlijk om 14.45 uur moest iedereen op zijn startplek zijn. 59 boten met 208 roeiers waren op tijd bij de startlijn.

Vergelijkbaar met de leeftijdsverdeling zag de startlijn eruit. Onze boot de Watersnip B3* met de oudste roeiers mocht volgens het handicapschema als eerste starten. Andere MWC-roeiers volgden op startpositie 6,19, 22, 25, 29, 31 en 56.
Het is heel spannend om te beleven dat de hele meute je blijft achtervolgen. Op de helft van de wedstrijd horden wij Titus roepen “jullie zijn eerste – volhouden!”. Ook voor de anderen was het een race met verdediging en verbetering van hun posities in het grote veld. De resultaten laten zich zien: 3de, 7de, 10de, 22ste, 27ste, 40ste, 45ste en 54ste.

photo-2024-06-22-19-31-22

Na de wedstrijd, afriggeren van de boten en klaarleggen voor het transport. De bar was geopend. Bier (“Lesage”), wijn en non-alcoholische drankjes smakten op zijn best. Bij de officiële prijsuitreiking kwam iedereen aan zijn trek. Iedereen ontving onder applaus van de omstaande wedstrijdroeiers uit handen van de RCNV-voorzitter en de locoburgermeester een medaille. Ans de Boer, Jan Laurens, Jan Staal en ik mochten zelf een bijzondere prijs voor onze derde plek ontvangen. Fotoschoot – wat waren wij trots! Na de prijsuitreiking wordt ook de tijdens de voorjaarswedstrijd in Wepion overleden Jean-Luc Casteleyn herdacht. Hij was een hooggewaardeerd RCNV lid die altijd een plaats in het hart van zijn roeikameraden zal hebben.

photo-2024-06-22-19-32-55

Ondertussen was de BBQ klaar en wij konden aan tafel. Van ouds heer was het lekker en gezellig. Niemand kwam te kort en voor onze jonge wedstrijdroeiers stond zelfs nog een tweede bord met salade, worst, kip, sausen en brood klaar.

Iedereen had een euforisch en enthousiast gevoel, zo ziet er een geslaagde wedstrijddag eruit. Dit smaakt naar meer. Graag komen wij de volgende keer weer terug. Dank aan iedereen die bij de organisatie van deze wedstrijd heeft meegeholpen.

De volgende Handicap Wedstrijd is 26 oktober in Essen over een afstand van 10 km.

vise-photo-2024-06-22-18-56-24