November4en - deel 1

Geplaatst op 08-11-2023  -  Categorie: Wedstrijden

Van onze verslaggeefster in de boot: Stuurvrouw Marrit.

Zondag 4 november was het weer zo ver, de novembervieren! Toch wel één van de mooiste wedstrijden van het jaar, lekker op de Amstel. Alhoewel lekker, het is toch altijd wel verschrikkelijk weer en ook dit jaar deed niet onder voor voorgaande edities.

De damesploeg met Merle, Carlijn, Anke, Ymke en stuur Marrit mochten ‘s ochtends in het eerste blok starten. Zowaar droog stapten wij in en roeiden wij prima op tijd richting de start ter hoogte van het Kalfje. Ver door roeien werd helaas niet toegelaten dus lagen we vrij lang te wachten, maar het was droog en niet eens heel koud. nov4-1

Vlak voor de start kwamen toch de eerste druppels en zo ongeveer tegelijk met ons startschot ging het echt los en regende het vrolijk door. De dames lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en knalden met een mooi steady tempo 30 de Amstel over. Marrit schreeuwde fanatiek mee en kon lekker strakke lijnen varen. Onderweg werden er om en nabij vijf boten ingehaald (de tel raakten wij kwijt). Na wat spanning bij de Berlagebrug maakten de roeiers zich klaar voor de eindsprint. Een boord aan boord race met de ploeg naast ons zorgde dat alles er uit werd gehaald. Moe maar voldaan kwamen wij over de finish met een prachtig eindresultaat: 14e van de 56 met een prachtige tijd van 15.54.