Ode aan ... de flamingo

Geplaatst op 23-08-2023  -  Categorie: Algemeen

Flamingo herondekt!

De Romatcom heeft vorig jaar de verstofte Flamingo uit het rek gepakt. Deze wellicht oudste houten boot (ingewijden spreken van ca. 1960) bleek in uitzonderlijk goede conditie te zijn. Deze gladde en zeer slanke gestuurde vier werd gemeden, zo zegt men, omdat hij moeilijk te roeien zou zijn. Dus nauwelijks gebruikt. flamingo-photo-2023-08-23-09-24-07

Omdat we geen houten riemen meer wilden gebruiken, moesten de kleine bronzen dollen vervangen worden. Daartoe heeft Marcel Brands nieuwe bevestigingspunten voor de tegenwoordige scull- dollen vervaardigd. De breedte over de boorden is iets te klein: bijv. oplosbaar met anders afgestelde riemkragen.

Echter de boot werd kort daarna omgeriggerd voor de boordroeiers. Die waren kennelijk niet lang enthousiast, want de laag stof op de huid was aardig dik.

We hebben hem onlangs weer omgeriggerd en vanochtend was voor het merendeel van onze ploeg de première in deze zogezegd moeilijke boot. Deze smalle vier, die oorspronkelijk duidelijk gebouwd is voor gemiddeld niet al te lange roeiers, was een echte uitdaging. We hebben echter vanochtend een heerlijk roeiavontuur beleefd! Een zeer snelle boot, die heel gedisciplineerd geroeid moet worden en makkelijk door de golven gaat.

Een aanrader dus voor onze A-ploegen en een oude parel in onze vloot!

Namens de ROMATCOM en roeiploeg, Paul Creemers