Roeivereniging komt te voorschijn

Geplaatst op 19-04-2023  -  Categorie: Algemeen

Sinds in 2021 duidelijk werd dat teruglopende ledenaantallen een algemeen probleem van verenigingen was en onze commissie ledenwerving een rapport met aanbevelingen heeft geschreven, is er door de commissie ‘RoMatCom’ en de Groencommissie veel werk verzet.

Het idee was om aan de ene kant de ZICHTBAARHEID en de UITSTRALING van onze mooie vereniging te verbeteren en aan de andere kant ons terrein zo in te richten dat het ONDERHOUD zo veel mogelijk door eigen leden gedaan kon worden.

Sinds 2021 is de omheining van ons terrein vrijgemaakt van overwoekerende bramen en ander ongewenst groen. Tevens is de wildgroei van bomen is aangepakt waardoor de gezonde en mooie exemplaren meer ruimte kregen. MWC is achter de façade van ongecontroleerd groen uitgekomen. Meer in het zicht betekent ook dat ons terrein het visitekaartje van MWC werd en dat wij ervoor moeten zorgen dat ons terrein er netjes bij ligt:  het groen onder controle, de trailers en bokken geordend op een rij, de gebouwen netjes in in de verf, de parking schoon, etc…

Onze omheining (hekwerk) bleek oud en niet meer zo fraai. Aan een nieuwe willen we eigenlijk geen geld uitgeven. Als oplossing werd gedacht aan een meidoornhaag aan de buitenkant. Die haag kan de functie van de omheining overnemen en de UITSTRALING verbeteren. Er is contact gezocht met de gemeente en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Alle struiken zijn verwijderd, de geulen moesten blijven bestaan maar er is wel over bijna de volle lengte van ons terrein een meidoorhaag geplant. Verder is er gras ingezaaid dat de gemeente in het maaiplan heeft opgenomen. hekwerk-2

Van ons wordt verwacht dat wij de haag water geven en snoeien. Ik zou graag een groepje leden willen formeren die dit seizoen de haag willen adopteren:

  • water geven als dat nodig is,
  • de haag hier en daar opbinden richting omheining,
  • ongewenst onkruid verwijderen en
  • bijknippen als dat nodig is.

Het grote snoeiwerk kan op doedagen gedaan worden.

Wil je meedoen aan project ‘Meidoorn’? Stuur een mailtje aan duohrednO.[antispam].@maastrichtsch.nl of spreek mij aan en maak onze vereniging nog mooier.

Dolf der Kinderen